מימין: מנכ"ל מטא מארק צוקרברג. משמאל: טים קוק מנכ"ל אפל. צילום: אי.פי

אפל אמרה "לא" למטא: הקרב על עתיד הטכנולוגיה מתחדד

לפי דיווח של "בלומברג", שתי ענקיות הטק היו בשיחות על שילוב הצ'אטבוט של מטא במערכותיה של אפל • לפי מקורות בכירים: "השיחות לא הבשילו לשום דבר רשמי, והובילו בסופו של דבר לסירוב של אפל לעבוד עם מטא בתחום" • אז מה קרה שם?

[object Object]

בעולם הטכנולוגיה המתפתח במהירות, שיתופי פעולה בין ענקיות הטק יכולים להוביל לפריצות דרך משמעותיות. אולם, לעתים הבדלים באסטרטגיה ובערכים מונעים שיתופי פעולה פוטנציאליים.

זה בדיוק מה שקרה לאחרונה בין אפל למטא (חברת האם של אינסטגרם ופייסבוק), כאשר לפי דיווח של "בלומברג", יצרנית האייפון דחתה הצעה לשלב את צ'טבוט הבינה המלאכותית של מטא במכשיריה.

האירוע השנתי של מטא לפני כשנה. לא מספיק טובים עבור אפל? // צילום: מטא

מקורות בכירים בתעשייה, שביקשו להישאר בעילום שם בשל רגישות המידע, חשפו כי השיחות בין שתי החברות התקיימו כבר לפני מספר חודשים. הדיונים התמקדו בצ'טבוט ה-Llama של מטא, אך לא התקדמו מעבר לשלב הראשוני. "היו שיחות קצרות בחודש מרץ", ציין אחד המקורות, "אבל הן לא הגיעו לשום שלב רשמי".

לפי אותם מקורות, היו מספר סיבות שהובילו את אפל לדחות בסופו של דבר את ההצעה של מטא. ראשית, אפל מצאה כי נוהלי הפרטיות של מטא אינם עומדים בסטנדרטים המחמירים שהיא מציבה. שנית, היסטוריית היחסים בין שתי החברות רצופה בביקורת מצד אפל על הטכנולוגיות של מטא, כך ששילוב Llama באייפון היה נתפס כצעד מפתיע באופן שלילי.

מנכ"ל אפל, טים קוק, באירוע ה-WWDC. החברה מבינה שהיא זקוקה לשותפויות אסטרטגיות., צילום: אי.פי

אסטרטגיה זהירה

למרות ההשקה הגדולה של מערכת הבינה המלאכותית של אפל, Apple Intelligence, בכנס המפתחים שהתקיים מוקדם יותר החודש, הטכנולוגיה של החברה בתחום הצ'אטבוטים עדיין נמצאת מאחורי מתחרותיה.

לדברי מומחים, עובדה זו היא שמניעה את החברה לחפש שותפויות אסטרטגיות בתחום, כאשר במקביל להסכם שנחשף בכנס המפתחים בין אפל ו-OpenAI על שילוב ChatGPT, אפל הביעה כוונה לשלב גם את Gemini של גוגל במערכותיה.

סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, באירוע המפתחים של אפל. הכיוון של אפל נראה מאוד ברור., צילום: אי.אף.פי

במקביל דווח כי החברה מנהלת שיחות גם עם סטארט אפ הבינה המלאכותית Anthropicעל הוספת הצ'טבוט Claude כאופציה נוספת למערכותיה, כאשר המטרה בסופו של דבר היא לתת למשתמשים את היכולת לעבור בין צ'טבוטים שונים בהתאם לצרכיהם, בדומה לאופן שבו הם עוברים בין מנועי חיפוש שונים.

יחד עם זאת, הדחייה של אפל מדגישה את האסטרטגיה הזהירה של החברה בכל הנוגע לבינה מלאכותית ופרטיות משתמשיה ואת האופן הבררני בו החברה בוחרת שותפים.

הבחירה בגוגל (שמנוע החיפוש שלה כבר משמש כברירת מחדל בספארי), OpenAI ו-Anthropic, שהוקמה אגב על ידי עובדים לשעבר של מפתחת ChatGPT, לצד ההתמקדות ביכולות עיבוד מקומיות, מצביעה על הכיוון אליו אפל צועדת בתחום, ופרטיות המשתמשים היא חלק בולט בו.

מטעם מטא ואפל לא נמסרה תגובה לנושא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו