שעוני היד החכמים הפכו בשנים האחרונות לגאדג'ט הלביש הפופולרי ביותר. אבל עכשיו נראה שלזירה נכנסת מתחרה אמנם לא לגמרי חדשה, אבל משודרגת באופן משמעותי – הטבעת החכמה.
"בתור אנשים שעוסקים בכושר ובאורח חיים בריא כבר יותר מ־15 שנים, שעונים חכמים ואפליקציות לניהול בריאות לא הצליחו לענות על הצרכים שלנו. שעון חכם מפריע לפעילות הספורטיבית ואפליקציות מלאות בהסחות דעת", מספרים האחים טל ושחר מזר, שעומדים מאחורי החברה הישראלית Nava, שמייבאת ומפתחת טבעות חכמות.
"לפני כשנה נתקלנו בעולם הטבעות החכמות והתחברנו לרעיון של טכנולוגיה זעירה, נוחה ואסתטית, שמאפשרת לעקוב אחרי המדדים ומתאימה גם לאנשים שלא עונדים שעונים. לאחר מחקר מעמיק מצאנו את המוצר המתאים, והחלטנו להיכנס לתחום", מספרים השניים.
עלייתה של הטבעת
עם השקת הטבעת החכמה שלה בשנת 2016, הייתה זו חברת Oura שהפכה לחלוצה בתחום הטכנולוגי החדש, שהיה נראה בזמנו לא מרשים במיוחד וגם לא תפס ממש את תשומת ליבם של המשתמשים. ואולם, רגע האמת הגיע בשנת 2021, כאשר החברה השיקה את הטבעת "Gen 3" המשודרגת, שהציגה יכולות ניטור מתקדמות למעקב אחר חום הגוף, רמות החמצן בדם, מעקב שינה ועוד. כל אלו נכנסו לתוך טבעת קטנה אחת.
הטבעות החכמות קיבלו במה גדולה במיוחד במהלך מגפת הקורונה, כשצרכנים רבים נתנו דגש לבריאותם וחיפשו מכשירים שיוכלו לעזור להם לבדוק את המדדים הרפואיים שלהם באופן מדויק, אך גם שלא יציקו להם במהלך היום או במיוחד בזמן השינה. "יש ארבעה יתרונות מרכזיים לטבעות חכמות; קודם כל נוחות - הטבעת החכמה קטנה ומינימליסטית, היא מגיעה עם חיי סוללה ארוכים שנעים בין שלושה ימים לשבוע. יתרון נוסף הוא מיקוד - הטבעת לא מסיחה את הדעת וניתן להשתמש בה מבלי לגעת בסמארטפון", מסביר טל.
לדבריו, "יש גם את עניין הדיוק - טבעת חכמה איכותית מדויקת מאוד בניטור מדדים, מאחר שזו המטרה העיקרית והיחידה שלה. מובן שיתרון גדול נוסף הוא הנראות: בזכות ההתקדמות הטכנולוגית בשנים האחרונות טבעות חכמות היום מגיעות בגודל כמעט כמו של טבעת רגילה, הן אלגנטיות וקטנות".
סמסונג נכנסת לזירה
הטבעות החכמות עדיין רחוקות מלהיות תחליף מושלם לשעון החכם, שנמצא שנים רבות בשוק. מלבד העובדה שבכל זאת מדובר בטכנולוגיה חדשה שעדיין צריכה לעבור כמה שלבי התפתחות, טבעות לא יכולות למלא את הפונקציות החשובות שיש בשעונים חכמים, ובהן ביצוע שיחות, תצוגת התרעות, מענה להודעות והאזנה למוזיקה.
עם זאת, העניין הרב שצרכנים מגלים בשנים האחרונות בטכנולוגיה לבישה בכלל, ובטבעות חכמות בפרט, גרם לענקית הטק סמסונג להיכנס לשוק ולזעזע את הזירה, שנשלטה עד כה בידי חברות קטנות.
סמסונג כבר הציגה בתחילת השנה את הטבעת החכמה שלה, Galaxy Ring, וההשקה הרשמית צפויה להתרחש במהלך הקיץ הקרוב באירוע ה־Unpacked השנתי, שבו יושק במקביל הדור הבא של הסמארטפונים המתקפלים של החברה.
מאחר שהטבעת החכמה אמורה להיות מכשיר שמציע כמה שיותר פיצ'רים, ולא רק בתחום הבריאות, בחברה הדרום־ קוריאנית כבר הצהירו כי ה־Galaxy Ring תגיע עם מגוון תכונות שמאפשרות גם שליטה על בית חכם (תחת האקוסיסטם של SmartThings), כמו כיבוי והדלקת אורות, תזכורות חכמות וחיבור לטלוויזיה.
המתחרות לוטשות עיניים
בחודשים האחרונים דווח כי גם המתחרה הגדולה של סמסונג - אפל הבשילה מספיק כדי להיכנס לתחום הטבעות החכמות באופן רשמי. זאת לאחר שנים ארוכות שבהן הגישה פטנטים שונים בתחום.
לפי מקור פנימי בחברה, שמכיר מקרוב את שרשרת האספקה של אפל, "מוצר מסחרי נמצא כבר בשלבי פיתוח". עם זאת, לא צוין המועד המדויק שבו תושק הטבעת החכמה של החברה ותוצב על המדפים. לאור ההתקדמות של אפל בנושא, היום הזה כנראה לא רחוק בכלל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו