הריאיון הבלעדי של אלאור אזריה, שיתפרסם במלואו מחר (שישי) במוסף "שישבת" ובאתר "ישראל היום", עורר סערה ציבורית. בעקבות זאת החליטו עורכי דינו של אזריה להפיץ ברבים את בקשת רשות הערעור שהתכוונו להגיש לבית המשפט העליון, לאחר דחיית ערעורו בבית הדין הצבאי לערעורים.
במסמך, שכותרתו "בקשת רשות ערעור מטעם סנגוריו של אלאור המופנית להמוני בית ישראל ולבני המיעוטים המשרתים בצה"ל", מפרטים עורכי הדין יורם שפטל ועינת גלוסר מדוע משפטו של אזריה הוא, להגדרתם, "אחד מעיוותי הדין הקשים בתולדות המשפט הישראלי".
לדברי עו"ד שפטל, הבקשה לערעור לעליון לא הוגשה מאחר שהיה לו ברור שחרף תוכנה, היא לא תתקבל. "גורלו של אלאור נגזר עוד ביום האירוע, בחודש מארס 2016", טען.
"במסמך מוכח שחור על גבי לבן מדוע כל הקביעות העובדתיות המרכזיות שמופיעות בשני פסקי הדין שהרשיעו את אלאור הן מופרכות לחלוטין ולא ניתנות לביסוס לפי כל הראיות שהיו בפני השופטים", מסביר שפטל. "הדבר נכון במיוחד בכל הנוגע לקביעה הנחרצת שאלאור ירה במחבל כנקמה על כך שניסה להרוג את חברו לפלוגה.
"הרב"ט, שהיה עד התביעה המרכזי, טען שאלאור צעק 'המחבל דקר את חבר שלי וניסה להרוג אותו, גם לו מגיע למות'. ואולם כל הסרטונים שהנציחו את האירוע, גם את הירי וגם את השניות והדקות שלאחריו, מוכיחים שבניגוד לעדות זו ובניגוד לממצאים של בתי הדין, הרב"ט לא שמע ולא יכול היה לשמוע או לראות את אלאור צועק את הדברים האלה, כי הם לא התרחשו. אלאור אמר מילה אחת והיא 'אני', בתשובה לשאלת המ"פ שלו מי ירה".
שפטל מסביר כי "מטרת חשיפת המסמך כעת היא להראות לעם ישראל, בכלים משפטיים, שאלאור נפל קורבן לפסק דין מרשיע של בית הדין לערעורים, שאין לו יד ורגל בעובדות".
עורך הדין מתייחס גם לטענה על כך שהיעדר החרטה שעליה הצהיר אזריה בראיון ל"ישראל היום" סותרת דברים שאמר במהלך המשפט ובבקשות קיצור העונש שהפנה אל נשיא המדינה ואל הרמטכ"ל. "אלאור לא הביע שום חרטה, לא בפני בתי הדין ולא בפני הנשיא והרמטכ"ל", אומר שפטל, "הוא אמר דבר אחד ברור: הוא לא היה יורה במחבל אם היה יודע בוודאות מוחלטת את מה שנודע רק בהמשך - שהמחבל לא נשא עליו מטען. אלאור ירה במחבל במצב דברים שבו חשד שנוסף לסכין, יש עליו מטען, ורק משום כך. אילו ידע בוודאות לפני הירי שאין מטען, היה פועל אחרת".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו