הותר לפרסום שבשעות האחרונות צה"ל השמיד מנהרת טרור התקפית של חמאס במרכז רצועת עזה, שחדרה כ-200 מטר לתוך שטח ישראל, אך היא רחוקה מכל מוצב או יישוב ישראלי. מדובר במנהרה ה-15 שמנוטרלת בשנה האחרונה.
דובר צה"ל, תא"ל רונן מנליס, אמר כי "חשיפת המנהרה מבטאת התפתחות טכנולוגית של צה"ל. אנו אוחזים בה כמה חודשים. המנהרה מסתעפת למנהרות לחימה בעזה. עשינו למידה וחקירה של המנהרה. ישנו שיפור ביכולות שלנו מול מנהרות הלחימה בעזה".
לדבריו, "יש במנהרה הזו שימוש בשיטות בנייה שונות וחדשות. יש רשת טלפוניה, חשמל. מנהרה בסטנדרט יחסית גבוה. יש לנו שיטה טכנולוגית מתקדמת שהשתפרה בחודשים האחרונים לאיתור, סיכול וטיפול במנהרות הגנתיות ובתקיפות".
מנהרה מתקדמת וחדשה // צילום: דובר צה"ל
מנליס חשף עוד כי "אנו אוחזים בעוד מספר מנהרות שחמאס תכנן לבצע באמצעותן פיגוע. ישנה התפתחות טכנולוגית של חמאס בשיטות הבנייה וניסיון לאתגר את הטכנולוגיות שלנו. התשלום על המנהרות האלה בא על חשבון תושבי הרצועה. השלטון של תושבי הרצועה בוחר להשקיע בטרור".
דובר צה"ל התייחס גם לפעילות האלימה של תושבי עזה על הגדר. "אנו מזהים דעיכה גם בפעילות הלילה וירידה בבלונים. בשבועיים באחרונים ראינו עלייה במספר אנשים שמגיעים לגדר. לקראת מחר, אנו נערכים לאותה כמות אנשים ואלימות כמו שבוע שעבר. יש סימנים שמראים על ירידה באלימות מחר".
שר הביטחון, אביגדור ליברמן, כתב בחשבון הטוויטר שלו: "איננו מפסיקים לעבוד לרגע, מעל ומתחת לקרקע. מנהרת הטרור שהשמדנו הבוקר היא עוד מנהרה שלא תעמוד לחמאס במערכה הבאה. בכל יום אנחנו מתקדמים עוד צעד בדרך לחיסול נשק המנהרות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו