ראש סוכנות החלל הישראלית, תא"ל אורי אורון, וראש סוכנות החלל האיטלקית, פרופ' תיאודורו ולנטה, חתמו היום (שני) על מזכר הבנות היסטורי לשיתוף פעולה במסגרת משימת "בראשית 2" של עמותת SpaceIL. ההסכם נחתם במהלך כנס החלל הבינלאומי ה-20 ע"ש אילן רמון בתל אביב.
במסגרת שיתוף הפעולה, תבצע החללית נחיתה כפולה על הירח וניסויים מדעיים פורצי דרך. חללית האם תחקור את הירח במשך חמש שנים ותשמש פלטפורמה לפעילות חינוכית-מדעית בינלאומית.
המשימה מבוססת על הניסיון העשיר שנצבר במשימת "בראשית 1", שהייתה ניסיון ישראלי פורץ דרך להנחית חללית על הירח. למרות שהנחיתה הראשונה לא צלחה כפי שתוכנן, "בראשית 1" הוכיחה את יכולותיה הטכנולוגיות של מדינת ישראל ועמותת SpaceIL בשיתוף התעשייה האווירית, והעלתה את המודעות העולמית ליכולות החדשנות הישראליות.
"אנו גאים על שיתוף הפעולה המתהווה עם סוכנות החלל האיטלקית", אמר תא"ל אורון. "זהו ביטוי לעומק היחסים בין סוכנויות החלל ולשאיפה להמשיך ולקדם את המחקר והטכנולוגיה יחד עם עמותת ספייס אי אל".
המשימה תכלול מיפוי של הירח, חקר הקרקע ותופעות פיזיקליות בסביבתו, ופיתוח מערכות חלל מתקדמות. בשבועות הקרובים ייפגשו צוותים משתי המדינות כדי לגבש את פרטי ההסכם הסופי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו