כמעט שני מיליון שקלים: בקרוב תוכלו לאכול ארוחת ערב מחוץ לכדור הארץ

חברת תיירות חלל מציעה ארוחת ערב יוקרתית מעל כדור הארץ, ומתכננת להתחיל לפעול בקרוב מאוד • "היציאה למסע הקולינרי מסמלת רגע מרכזי בהיסטוריה האנושית"

בקרוב יהיו שם ארוחות ערב - ספינת החלל. צילום: SpaceVIP

חברת תיירות חלל יוקרתית בשם SpaceVIP מקבלת כעת הזמנות לחוויית האוכל הייחודית שלה - תמורת 495 אלף דולרים, שישה סועדים ייהנו מסיור במסעדת מישלן מרחפת הממוקמת מחוץ לכדור הארץ.

החברה מתכננת להוציא את השיגור הראשון שלה בסוף שנת 2025 מחוף החלל של פלורידה, כאשר הנוסעים "יתרוממו בעדינות" לשמיים על סיפון תא הלחץ של ספינת החלל נפטון, שעוצבה כמו כדור פורח ותוכננה על ידי סטארט-אפ עילית הנקרא Space Perspective.

הכנות לקראת שיגור החללית juice. הדמיה: אי.אס.איי

במהלך 6 שעות, הסועדים יאכלו מנות משובחות שהכין רסמוס מונק, שף ראשי ב-Alchemist, מסעדה בעלת 2 כוכבי מישלן. על פי החברה, הארוחה "תעורר מחשבה ודיון על תפקידה של האנושות בהגנה על כוכב הלכת שלנו" תוך "אתגר של הסועד לבחון מחדש את מערכת היחסים שלנו עם כדור הארץ ועם מי שמאכלס אותו".

הסועדים שיבחרו לשלם על הארוחה היקרה, יזכו לצפות בכדור הארץ מבחוץ, כאשר הם יושבים 30 אלף מטרים מעל פני הים. עם תא לחץ, כוח משיכה יציב ו-Space Spa (השם לחדר השירותים), משתתפי חווית האוכל יוכלו לקבל הזדמנות חד פעמית.

"היציאה למסע קולינרי חסר תקדים זה אל הקוסמוס מסמלת רגע מרכזי בהיסטוריה האנושית", אמר רומן צ'יפורוקה, מייסד SpaceVIP.

ספינת החלל מבפנים, צילום: SpaceVIP

טיסות ניסוי יתחילו מאוחר יותר השנה לקראת חלון השיגור ב-2025, כאשר חוקרים של SpaceVIP "יעשו היסטוריה על ידי הנאה מארוחה של פעם בחיים מעל 99% מהאטמוספירה של כדור הארץ".

למרות שהיא מבטיחה "חוויה ייחודית בחלל", הארוחה לא תהיה מבחינה טכנית בחלל החיצון. בשיא השיגור, ספינת החלל תהיה כ-70 קילומטרים מתחת לקו קרמן – כלומר מחוץ לכדור הארץ, אך לא בדיוק בחלל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר