מחקר חדש שפורסם בכתב העת Cell Metabolis מצביע על כך שצריכת אספרטיים גורמת לעליה חדה ברמות האינסולין בעכברים, מה שעלול לגרום או להחמיר טרשת עורקים. המחקר מצביע על הסיכונים הפוטנציאליים הקשורים בצריכת אספרטיים, במיוחד עבור אנשים שמחפשים תחליפי סוכר.
במחקר ניתנה לעכברים תזונה המכילה 0.15% אספרטיים מדי יום במשך שנים עשר שבועות. כמות האספרטיים שנצרכה על ידי העכברים הייתה שוות ערך לאדם השותה שלוש פחיות משקה דיאט או שלוש פחיות משקאות ללא קלוריות ביום. תוצאות הניסוי הראו כי בעכברים שצרכו אספרטיים נוצרו רבדי שומן גדולים ורבים יותר בעורקיהם בהשוואה לאלה שלא צרכו אספרטיים.
המחקר גילה דרך נוספת בה ממתיקים מלאכותיים יכולים להזיק לבריאות. ניתוח דם חשף כי רמות האינסולין עלו בחדות לאחר שאספרטיים נכנס לגוף בעכברים וחולדות.
למרות ממצאים אלה, חלק מהמומחים קוראים לזהירות לפני הסקת מסקנות סופיות. "החוקרים השתמשו בסוג מסוים של עכבר מעבדה שנוטה למחלות לב. הם גם האכילו אותו בתזונה עשירה בשומן וכולסטרול, שבעצמה מגבירה את הסיכון למחלות לב" אמר אוליבר ג'ונס, דוקטור, פרופסור לכימיה באוניברסיטת RMIT.
"אלה נראים כמו ממצאים מדאיגים אבל לפני שאפשר להתייחס אליהם צריך לשחזר את הניסוי עם אנשים" ציין החוקר נאוויד סטאר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו