הפתרון לבעיית המים? איסוף ערפל (אילוסטרציה). צילום: salilbhatt, שאטרסטוק

איסוף ערפל: כך תוכל אחת הערים היבשות בעולם לפתור את בעיית המים שלה

הרחבת השימוש באוספי ערפל תוכל לספק לעיר 300,000 ליטר בשבוע, כך קובע מחקר חדש

[object Object]

איסוף ערפל יכול לענות על בעיות המים של העיר המדברית אלטו הוספיסיו, שממוקמת במדבר אטקמה בצ'ילה, כך מציעים חוקרים במחקר שהתפרסם בכתב העת Frontiers in Environmental Science. לפי החוקרים הרחבת השימוש במערכות איסוף הערפל תוכל לאפשר הפקת מספיק מים כדי לענות על הצרכים של יותר מ-10,000 תושבים שחיים בסביבות העיר.

אלטו הוספיסיו היא אחד המקומות היבשים ביותר על כדור הארץ. העיר, שבה מתגוררים יותר מ-120,000 תושבים מתקשה כיום לעמוד בצרכי המים של תושביה. 

"איסוף ושימוש במים, במיוחד ממקורות לא קונבנציונליים כמו מי ערפל, מייצג הזדמנות מפתח לשיפור איכות החיים של התושבים" אמרה ד"ר וירג'יניה קרטר גמבריני, חוקרת גיאוגרפיה מאוניברסיטת מאיור בסנטיאגו, צ'ילה. "הממצאים שלנו מדגימים שערפל יכול לשמש כאספקת מים עירונית משלימה באזורים צחיחים שבהם שינוי האקלים מחמיר את מחסור המים" היא הוסיפה.

כיום, רק 1.6 אחוז מהיישובים הבלתי רשמיים באלטו הוספיסיו מחוברים לרשתות מים. רוב התושבים מקבלים מים באמצעות משאיות, וכמעט כל מי השתייה מובלים במשאיות מאתרי קידוח אקוויפרים במרחק של כ-70 קילומטרים.

איסוף ערפל נעשה עם רשתות פלסטיק עדינות שמתוחות בין עמודי תמיכה. הלחות באוויר מתעבה לטיפות על הרשת שאז זורמות לתעלה ולמיכל מים. החוקרים מציעים כי על ידי פריסת אוספי ערפל בהרים סביב אלטו הוספיסיו, העיר תוכל לאסוף בממוצע 2.5 ליטר מים למטר מרובע של רשת בכל יום. בהתבסס על ממוצע זה, 17,000 מטר מרובע של אוספים יכולים לייצר מספיק מים כדי לענות על דרישת המים השבועית של 300,000 ליטר עבור היישובים הלא רשמיים שסביב העיר. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו