אחרי שנפגש עם בשאר אל-אסד: ממשלת בריטניה נגד הבעלים של מנצ'סטר סיטי

משרד החוץ הבריטי הצהיר כי פגישות מסוג זה "מערערות את הסיכוי לשלום בסוריה" • חבר הפרלמנט כריס בראיינט, שביקר לאחרונה את רומן אברמוביץ', תהה: "האם אדם שנפגש עם בריונים כמו אסד ופוטין ראוי להיות בעלים של מועדון כדורגל אנגלי?"

שייח' מנצור ואסד באבו דאבי, צילום: EPA

בעוד סאגת רומן אברמוביץ' וצ'לסי לא יורדת מסדר היום באנגליה, בעלים נוסף של מועדון פאר בפרמייר ליג על המוקד.

מדובר בבעלים של מנצ'סטר סיטי, שייח' מנצור, שסופג ביקורת מממשלת בריטניה על כך שנפגש לאחרונה עם נשיא סוריה בשאר אל-אסד.

בנסיעתו הראשונה לאיחוד האמירויות מאז החלה מלחמת האזרחים בסוריה לפני 11 שנים, אסד נפגש בשבוע שעבר כמה אישים משפיעים. בין היתר הוא צולם יחד עם השייח' מנצור, המכהן סגן ראש ממשלת איחוד האמירויות.

דובר משרד החוץ הבריטי אמר כי פגישות מסוג זה "מערערות את הסיכוי" לשלום בסוריה. נסיעתו של אסד לאמירויות מסמנת התחממות מסוימת ביחסיה של סוריה עם שכנותיה ממדינות ערב, שבעבר בודדו את נשיא סוריה. לאחרונה שליטי איחוד האמירויות אותתו על נכונות לחזק שוב את הקשרים עם סוריה.

בהצהרה שפורסמה באתר "האתלטיק", משרד החוץ הבריטי הגיב לפגישת מנצור-אסד: "האמונה הנחרצת של בריטניה היא שבהיעדר שינוי בהתנהגות של המשטר הסורי - חיזוק הקשרים איתו מערער את הסיכוי לשלום מתמשך וכולל בסוריה".

שייח' מנצור ואסד בפגישתם באבו דאבי, צילום: AFP

חבר הפרלמנט מטעם מפלגת הלייבור, כריס בראיינט, יו"ר הקבוצה הפרלמנטרית של כל המפלגות בנושא רוסיה, הביע גם הוא חשש דומה לזה של משרד החוץ. בראיון ל"טלגרף" בשבת אמר: "מה אנשים לא מבינים? יש רצח ברברי ומתמשך בסוריה, בניהול משותף של אסד, ועכשיו פוטין עושה בדיוק את אותו הדבר במלחמת תוקפנות ברברית נגד אוקראינה הריבונית החפה מפשע. ויש אנשים שרוצים להיפגש עם הבריונים האלה?". בראיינט גם תהה אם שייח' מנצור הוא "אדם מתאים וראוי להיות בעלים של מועדון כדורגל".

לאחרונה הטיח בראיינט האשמות דומות כלפי האוליגרך הרוסי רומן אברמוביץ', לפני שהוטלו הסנקציות שגרמו לו להודיע על כוונתו למכור את צ'לסי.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בכלי התקשורת בבריטניה ביקשו את תגובת מנצ'סטר סיטי לדברים, אך זו טרם התקבלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר