אחרי ימים ארוכים ומותחי עצבים של ספקולציות והשערות, כל כלי התקשורת בארגנטינה יישרו הערב (שלישי) קו עם הידיעה שאוהדי ברצלונה רעדו מפניה: ליאו מסי הודיע לראשי המועדון שהוא רוצה לעזוב את הקבוצה באופן מיידי.
לפי הדיווחים, הארגנטינאי העביר את ההודעה דרך BUROFAX, שירות ספרדי שמאפשר לשלוח מסמכים רשמיים בהולים, למעשה דואר רשום, מה שמאמת את הדיווחים עוד יותר. ובאותו מסמך, מסי הודיע על רצונו להשתחרר מהחוזה ולהפעיל את סעיף היציאה. למרות שפג תוקפו של הסעיף הזה בסוף חודש מאי, בארגנטינה טוענים שנגיף הקורונה האריך את תוקפו עד ל-31.8.
בכל מקרה, השורה התחתונה היא החשובה והדרמטית. מסי הודיע שאינו מתכוון להגיע לבדיקות הקורונה ולפתיחת האימונים, ואחרי 19 שנים שבהן עיצב את הקריירה שלו ואת ברצלונה, הוא מוכן ונחוש לעזוב את הקבוצה היחידה שבה שיחק כבוגר. מיד אחרי ההודעה של מסי, ברצלונה אישרה את הבקשה של הפרעוש וכינסה כבר להערב ישיבת חירום.
ליאו מסי. הפרעוש ינטוש את הספינה אחרי 19 שנות שירות? // צילום: אי-פי
אירועי העונה האחרונה, ובמיוחד התבוסה 2:8 לבאיירן מינכן והודעת השחרור המעליבה לה זכה לואיס סוארס, הבהירו למסי שכל עוד ג'וספ מאריה ברתומאו עומד בראש המועדון לקבוצה אין אופק. גם ניסיונות השכנוע של המאמן החדש רונאלד קומאן לא הועילו, ובגיל 33 השחקן הגדול בתולדות בארסה ילבש בעונה הבאה מדים אחרים. של סיטי, של פ.ס.ז', של אינטר – בקרוב נדע.
ברצלונה טרם פרסמה תגובה רשמית בנוגע לדיווחים האלה, ונדמה שהיא תצטרך כמה ימים – אולי אפילו כמה שנים – כדי לצאת מההלם ולהצליח למלא את הבור האדיר שישאיר לה גדול שחקני תבל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו