90 הדקות של גמר הגביע הספרדי 2020 (שנדחה ל־2021) לא היטיבו לתאר את גודל האירוע. תחת גשם שוטף בסביליה ומול יציעים ריקים ריאל סוסיאדד ואתלטיק בילבאו סיפקו משחק פושר ועצבני, שהוכרע במחצית השנייה בפנדל מדויק של מיקל אויראסאבל.
Dios! Imanol Alguacil se acaba de pasar el juego. Epic win! pic.twitter.com/7RMM3FqjFG
— Sphera Sports (@SpheraSports) April 3, 2021
ריאל סוסיאדד זכתה בתואר לראשונה זה 34 שנים בזכות 0:1 בגמר הגביע הראשון אי פעם שהפגיש את שתי היריבות הבאסקיות הגדולות, אבל רק כאשר מאמנה אימנול אלגוואסיל התייצב במסיבת העיתונאים האירוע הפך היסטורי ובלתי נשכח. לאחר שלבש את חולצת המשחק ועטה צעיף של הקבוצה, מאמן סוסיאדד השליך את הממלכתיות לפח והתנהג כמו אחרון האוהדים. הוא שר וצעק, חייך וקפץ, וזה היה רגע מופלא.
אלגוואסיל מתמצת בצורה נהדרת את הסיבה שהפכה את הגמר הזה לאחד המיוחדים והחשובים בתולדות הכדורגל הספרדי. זה היה גמר בסימן באסקי, בין שתי הקבוצות הגדולות ביותר בחבל הארץ הזה, שנלחמות על תארים וגם על זהות ועל שליטה מקומית, ומאמן סוסיאדד בן ה־49 מחובר לקבוצה שלו בחבל הטבור.
הוא נולד באוריו שבחבל הבאסקים, גדל בריאל סוסיאדד והעביר שם 11 שנים מקריירת המשחק. אלגוואסיל גם התחיל שם את קריירת האימון, ובעשר השנים האחרונות שימש מאמן נוער, עוזר מאמן ומאמן בקבוצת המילואים, ממלא מקום בקבוצה הבוגרת ומאמן ראשי החל מדצמבר 2018. ועדיין, לפני שהוא כל אלה, הוא אוהד שלה.

לכן, בימים שלפני הגמר, הוא חזר והדגיש מה עומד על הפרק. "אנחנו יכולים לעשות משהו היסטורי עבור המועדון הנפלא הזה" אמר, "אז בואו ננסה לעשות זאת יחד". אל החשיבות הברורה של המשחק התווסף בשנה האחרונה נגיף הקורונה, שלא פסח גם על אלגוואסיל ומשפחתו.
"איבדתי את הדוד שלי השבוע בגלל הנגיף, והמשפחה שלי סבלה המון", סיפר אמש, "הייתי בלתי נסבל בשבועות האחרונים כי הייתי עסוק בכדורגל ולא הייתי זמין בשבילם, ואני מקדיש את זה קודם כל להם".
מאמן סוסיאדד הנרגש לא שכח גם את הצוותים הרפואיים, אבל האנשים שלהם הקדיש יותר מכל את הגביע הזה הם אלה שהוא נמנה עימם: האוהדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו