הליגה המקסיקנית נחשבת לאחת העשירות באמריקה הלטינית, ובזכות יכולותיה הכלכליות היא מצליחה לעתים למשוך אליה שמות גדולים מאירופה. שניים מתוכם הם סרחיו ראמוס וסרחיו קנאלס, כוכבי הליגה הספרדית לשעבר שמשתפים כיום פעולה במונטריי.
קנאלס, ששיחק תקופה קצרה עם ראמוס גם בריאל מדריד, עלה לכותרות בעקבות תקרית שאירעה מחוץ למגרש. אחרי אימון הקבוצה, קנאלס נקלע לעימות סוער בחדר ההלבשה עם מאמנו מרטין דמיצ'ליס. במסגרת הוויכוח הקשר הספרדי הכה בעוצמה דלת זכוכית, נפצע בידו ונזקק לעשרה תפרים.
במקסיקו, וגם בספרד, עסקו ארוכות בפרשה. לאור היכולת המאכזבת של מונטריי בליגה ישנו תסכול גדול בקבוצה, ולפי דיווחים העימות האחרון חשף עד כמה עמוק הקרע בין השחקנים לצוות האימון. בנוסף נטען כי ראמוס העניק גיבוי לקנאלס ואמר לו: "איפה שתהיה, אני איתך".
קנאלס בן ה-34 נחשב לאחד הקשרים הבכירים בליגה הספרדית בעשור האחרון. אחרי שלא הצליח להותיר חותם בריאל מדריד בגיל צעיר, היו לו כמה שנים נהדרות בריאל סוסיאדד וריאל בטיס.
למאמנו מרטין דמיצ'ליס יש גם כן רזומה עשיר. הוא שיחק בבאיירן מינכן ומנצ'סטר סיטי והגיע עם נבחרת ארגנטינה לגמר מונדיאל 2014. כמאמן הוא זכה עם ריבר פלייט באליפות ארגנטינה לפני שעבר למקסיקו.

