שחקן אוקראיני מסרב לעבור לפריז סן ז'רמן בגלל שוערה הרוסי

בצרפת דווח כי איליה זבארני מבורנמות' חושש מסיטואציה פוליטית בחדר ההלבשה בעיר האורות, אם ישתף פעולה עם מאטביי סאפונוב • פ.ס.ז' שוקלת לוותר על השוער בשבילו

איליה זבארני. הפוליטיקה זלגה לכדורגל. צילום: Getty Images

בחודש הבא יציינו באוקראינה שלוש שנים לפלישת רוסיה למדינה, כשנכון לעכשיו לא נראה שסיום המלחמה נמצא באופק. ההשפעה של הסכסוך העקוב מדם יש השפעה גם על הכדורגל העולמי, ולאחרונה פריז סן ז'רמן גילתה עד כמה.

מאמן פ.ס.ז' לואיס אנריקה נחשב לפי דיווח של ה"לאקיפ" ל"מעריץ גדול" של איליה זבארני, הבלם האוקראיני שמשחק בבורנמות' מהפרמייר ליג. למרות ההזדמנות לעבור לקבוצה שמשחקת באופן קבוע בליגת האלופות, ב"לאקיפ", זבארני לא מעוניין לעבור מהסיבה הפשוטה שבפ.ס.ז' יש שוער רוסי.

מדובר במאטביי סאפונוב, שוער המשנה של ג'אנלואיג'י דונארומה, שנרכש הקיץ מקרסנודאר הרוסית. עד כה הוא הספיק לערוך שמונה הופעות בשער של הפריזאים, ולפי הדיווח הצרפתים אף מוכנים למכור אותו בשביל לשכנע את זבארני להגיע.

על פי הדיווח עצם הבעיה של זבארני אינה העובדה שסאפונוב רוסי, אלא שהוא לא מעוניין שתיווצר סיטואציה פוליטית שתשפיע על חדר ההלבשה. שחקנה של בורנמות' טען כי "הוא שוער ואני בלם, אלה שתי עמדות שמאוד קרובות אחת לשנייה על המגרש. אני לא רוצה שיהיו בעיות בגלל שאני אוקראיני והוא רוסי".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
מאטביי סאפונוב. פ.ס.ז' תוותר עליו בשביל בלם אוקראיני?, צילום: AFP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר