נבחרת ישראל הוגרלה היום (שישי) במוקדמות מונדיאל 2026 וקיבלה את המנצחת ברבע גמר ליגת האומות בין גרמניה לאיטליה, את נורבגיה, אסטוניה ומולדובה. זה הזמן להכיר את היריבות, את הכוכבים הגדולים ואת הסטטיסטיקה במפגשי העבר.
איטליה
ישראל פגשה בשנים האחרונות את נבחרת איטליה מספר פעמים כאשר הפגישות האחרונות היו לא מזמן בדרג העליון של ליגת האומות אז נכנענו פעמיים לאזורי. את אלופת אירופה ב-2020 פגשה הנבחרת שלנו גם במוקדמות מונדיאל 2018, כאשר טל בן חיים הכניע את ג'אנלואיג'י בופון עם אותה הקפצה נפלאה בחיפה בהפסד 3:1 ובמשחק השני ברג'ו אמיליה קבע צ'ירו אימובילה 0:1 לזכות האיטלקים. אלה היו המפגשים הראשונים מאז אותו 0:0 מפורסם במונדיאל 1970, כשלפני כן היו שני ניצחונות איטלקים במוקדמות ב-1960.
איטליה אמנם נחלשה בשנים האחרונות, למרות הזכייה ביורו 2020, אבל היא עדיין אחת הנבחרות הגדולות באירופה כשבאמתחתה ארבע אליפויות עולם (האחרונה ב-2006) ושתי אליפויות אירופה, שם היא כאמור האלופה המכהנת. לוצ'אנו ספאלטי הוא המאמן ואת הסגל שלה מפארים ג'אנלואיג'י דונארומה, ניקולו בארלה, מויסה קן, סנדרו טונאלי ועוד רבים וטובים.
גרמניה
אחת הנבחרות החזקות בעולם נמצאת בשנים של בנייה וחילופי דורות, אבל כמובן שמדובר במשוכה כמעט בלתי אפשרית עבור ישראל. המאנשאפט זכו בפעם האחרונה בתואר במונדיאל 2014 ומאז נחלו לא מעט אכזבות כולל במונדיאל האחרון, אז לא עברו את שלב הבתים וגם ביורו האחרון אותו אירחו והודחו בכאב גדול ברבע הגמר. המאמן יוליאן נאגלסמן בנה סגל שבנוי משחקנים ותיקים כמו יוזוע קימיך ולאון גורצקה ובמקביל הוא נותן את הבמה לדור החדש שכולל את פלוריאן וירץ, קאי האברץ ועוד.
לאחרונה פרשו מהמדים הלאומיים ארבעה שחקני על – מנואל נוייר, אילקאי גונדואן, תומאס מולר וטוני קרוס, כך שלא מעט שמות נוספים שגדלים במדינה צפויים להשתתף גם הם במוקדמות. ישראל מעולם לא פגשה את גרמניה במשחק רשמי כאשר משחק הידידות האחרון בין הנבחרות התקיים במרץ 2022, כאשר חובבי הכדורגל הישראלי זוכרים כמובן את השביעייה שספגנו בפברואר 2002.
נורבגיה
נורבגיה אמנם לא הגיעה לטורניר גדול כבר תקופה ארוכה אבל בשנים האחרונות צמח במדינה דור זהב שיעשה הכל כדי להגיע לטורניר בקיץ הבא. הנבחרת של סטאלה סולבאקן רוצה לשבור את הנאחס ולהעפיל הפעם לטורניר גדול לראשונה מאז יורו 2000.
הסגל של הסקנדינביים מפוצץ בשמות גדולים וכישרון רב כאשר השמות הבולטים כמובן הם חלוץ מנצ'סטר סיטי ואחד הטובים בעולם ארלינג הולאנד וקפטן ארסנל מרטין אודגור. כמו כן אפשר למצוא את אלכסנדר סורלות' חלוץ אתלטיקו מדריד, קשר פולהאם סנדר ברג, ועוד שחקנים משלל מועדונים ברחבי אירופה כמו גנואה, ססואולו, לייפציג, וולבס, רן ודורטמונד.
ישראל פגשה בעבר פעמיים בלבד את נורבגיה ושני המשחקים היו במסגרת ידידותית. ב-1972 ניצחנו 1:2 וב-1999 הנורבגים ניצחו 0:1.
אסטוניה
מהדרג הרביעי קיבלנו את אסטוניה, נבחרת שישראל אמורה לנצח פעמיים אבל אחרי שנים כל כישלונות אסור לנבחרת שלנו לזלזל. אמנם מאז קיבלה עצמאות בתחילת שנות ה-90 הנבחרת הבלטית לא הצליחה להעפיל למונדיאל או יורו, אבל בעבר התקשנו לא פעם גם מול נבחרות חלשות מאיתנו גם מבחינת הכישרון וגם על הנייר. רוב שחקני הסגל של אסטוניה מגיעים מהליגה המקומית כאשר הלגיונרים הבולטים שלהם הם השוער של ריאל ויאדוליד קרל היין בן ה-22 והקפטן קארול מטס שמשחק בסנט פאולי מהבונדסליגה ורשם 100 הופעות בינלאומיות.
הכובש המצטיין של הנבחרת הוא הנרי אנייר שמשחק בליגה בהונג-קונג וכבש 23 פעמים. מאמן הנבחרת הוא יורגן הן בן ה-37 שמונה רק לפני מספר חודשים לתפקיד. הנבחרת פגשה בעבר את אסטוניה שלוש פעמים, פעמים במסגרת רשמית וניצחה את שני המשחקים שלה במוקדמות יורו 2008.
מולדובה
כמובן שגם הנבחרת שקיבלנו מדרג ה' לא הופיעה אף פעם בטורניר גדול. מי שמאמן את המולדובים הוא שחקן הפועל תל אביב ומכבי חיפה בעבר – סרג'יי קלשנקו שיחד עם האדומים רשם מסע עד לרבע גמר לגביע אופ"א בעונת 2001/2.
הכוכב של הנבחרת הוא גם פנים מוכרות לישראלים - יון ניקולאסקו, אקס בית"ר ירושלים ומכבי פ"ת, שכבש 16 שערים בינלאומיים והיום משחק בהירנביין. רוב השחקנים בסגל של מולדובה משחקים בליגה המקומית או ברומניה. ישראל פגשה את מולדובה ארבע פעמים בעבר במסגרת רשמית וניצחה את כל המשחקים.