טקס כדור הזהב היה אירוע ההיסטורי עבור הכדורגל הספרדי. לצד הכוכבת המקומית אייטנה בונמאטי ששמרה על התואר בנשים, רודרי הפך לספרדי הראשון שזוכה בכדור הזהב לגברים אחרי 64 שנה. עם זאת, מה שייצר את הכותרות הגדולות ביותר, גם במולדתו, הוא העובדה שקשר מנצ'סטר סיטי הצליח להקדים את כל כוכבי ריאל מדריד בדרך לתואר, ובראשם ויניסיוס ג'וניור.
לכל אורך התקופה האחרונה התפרסמו דיווחים לפיהם הזכייה של הברזילאי בכדור הזהב היא עובדה מוגמרת. אלא שאתמול חלה תפנית בעלילה, וכאשר הבלאנקוס גילו כי ויניסיוס או שחקן אחר מהקבוצה אינו הזוכה, הם החליטו לבטל את יציאת המשלחת שלהם לטקס בפריז. ריאל אמנם נבחרה לקבוצת השנה וקרלו אנצ'לוטי למאמן השנה, אך זה ממש לא מנחם אותם.
האצטדיון בו ייערך המשחק הבא של ריאל מדריד הוא ייצרי במיוחד עבור ויניסיוס, וההפסד בקלאסיקו ואיבוד כדור הזהב רק מחממים את האווירה. הבלאנקוס יתארחו בשבת אצל נועלת הטבלה ולנסיה, באצטדיון בו לפני שנה וחצי ספג הברזילאי קריאות גזעניות ממספר אוהדים, כאשר שלושה מהם נידונו מאז למאסר בפועל. ויניסיוס הפך לאויב של ממש בעיר, כאשר לטענת העטלפים הוא מכליל את אוהדי ולנסיה כשהוא מתייחס לכולם כמקשה אחת ומכנה אותם גזענים.
בעיתון מקומי בוולנסיה, "סופר דפורטה", בחרו בכותרת עוקצנית במיוחד בשער העיתון. הם כתבו "ויני, וידי, ויצ'י" (באתי, ראיתי, ניצחתי) עם התמונות של רודרי ובונמאטי אוחזים בכדור המוזהב והנחשק. ויני כידוע הוא שמו המקוצר של ויניסיוס, כך שאין פה שום דבר מקרי.
אחת התיאוריות שעלו גורסות כי לאופ"א הייתה יד במניעת הפרס משחקן ריאל מדריד. בין הארגון למועדון יש משקעים בעקבות יוזמת הסופרליג, והחל מהשנה ישנו שיתוף פעולה בין אופ"א למגזין "פראנס פוטבול" שמחלק את הפרס. שחקן העבר של ריאל מדריד קלרנס סיידורף, שנכח בטקס, אמר: "אני חושב שהפרס מגיע לוויניסיוס. נראה שיש בעיות לא פתורות בין אופ"א לריאל והן צריכות להישאר הרחק מהפרס שמגיע לשחקן".
כותרת העיתון הספרדי הבוקר:
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוEsta es la #SUPERPortada 🗞🆕 de este martes, 29 de octubre
'VINI, VIDI, VICI' 🏆🏆
#𝐋𝐚𝐂𝐚𝐬𝐚𝐃𝐞𝐥𝐃𝐞𝐩𝐨𝐫𝐭𝐞𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐜𝐢𝐚𝐧𝐨📍 Clica en el enlace y hazte con tu copia digital
🔗 https://t.co/W6PTAmEmcf 🔗 pic.twitter.com/gpoxWIQEEl
— Superdeporte (@superdeporte_es) October 28, 2024