לא חיכתה לפפ גווארדיולה. נבחרת אנגליה חיפשה מאמן קבוע מאז שגארת' סאות'גייט התפטר בסיום יורו 2024, והערב (שלישי) נדמה שהיא סוף סוף מצאה אותו. ב"טיימס" נחשף כי הושג סיכום עם תומאס טוכל שימונה למאמן החדש של הנבחרת. ההודעה הרשמית צפויה בהמשך השבוע.
טוכל יהפוך לגרמני הראשון בתפקיד, אך אין זה אומר שהכדורגל האנגלי זר לו. הגרמני בן ה-51 אימן במשך קרוב לשנתיים את צ'לסי, אותה הוביל לזכייה בליגת האלופות ב-2021. מאז הוא הספיק לאמן גם את באיירן מינכן, אך שם הוא סיים את תפקידו עם תום העונה שעברה ואיבוד האליפות לבאייר לברקוזן.
באנגליה כאמור שמו בעדיפות ראשונה את גווארדיולה לאור האפשרות שיעזוב את מנצ'סטר סיטי בסיום העונה. עם זאת, העובדה שטוכל פנוי כבר עכשיו ושלא צריך לחכות לו, נתנה לו יתרון. הוא יהיה המאמן הזר השלישי בתולדות אנגליה אחרי סוון גוראן אריקסון ופאביו קאפלו.
מאז היורו, לנבחרת אנגליה היה מאמן זמני במשחקי ליגת האומות. מי שמילא את התפקיד היה לי קארסלי, מאמן הנבחרת הצעירה, שעם מינויו הצפוי של טוכל ישוב לתפקיד.