העזיבה המפתיעה של ניימאר לפ.ס.ז' בקיץ 2017 הותירה חלל גדול בהתקפת ברצלונה, שלא חדלה באמצעים על מנת למלא אותה. אחת ההחתמות הנוצצות שהיו למען המטרה הזו הייתה של עוסמאן דמבלה, אז כישרון צרפתי צעיר ומבטיח מבורוסיה דורטמונד, שנחשבת לחממה לגידול צעירים.
אחרי משא ומתן ארוך, שני הצדדים הסכימו על מכירת השחקן תמורת 135 מיליון יורו. הצרפתי מעולם לא הצליח להסתדר בקטלוניה, כולל ביקורות על הדרך שבה הוא חי, על הגישה וגם השיחות על הארכת חוזהו נתקלו בחמדנות מצד סוכנו. אחרי שש עונות, בהן היה פצוע לאורך למעלה משנתיים במצטבר, הוא נקנה על ידי פ.ס.ז', שוב כמחליף של ניימאר, תמורת כ-50 מיליון יורו.
היום (חמישי) פורסם ב'בילד' כי ברצלונה סיימה להעביר לדורטמונד את כל תשלומי הבונוסים שנחתמו בעסקה, שבע שנים לאחר חתימתה. לפי העיתון, הסכום הכולל ששולם על דמבלה הוא 148 מיליון יורו - 13 מיליון יותר מהמחיר המקורי.