זה היה קיץ מעולה לשחקנים דוברי ספרדית שמשחקים בליגה האנגלית, לפחות מבחינה קבוצתית, אבל מבחינה אישית נראה שהעתיד שלהם יכול להיות קודר כשישובו לאי הבריטי. אחרי הסערה הפוליטית שיצר רודרי עם האמרה "גיברטלר ספרדית", מי שהסתבך הפעם עם חברי קבוצתו הוא אנסו פרננדס, קשר נבחרת ארגנטינה ששיתף בלייב לעוקביו באינסטגרם שיר גזעני והומופובי על שחקני נבחרת צרפת, מה שהוביל לתביעה בין ההתאחדויות.
בזמן שהסערה התחוללה, כמה מחבריו בצ'לסי של השחקן כבר החלו לפעול נגדו. ווסלי פופאנה, הבלם הצרפתי של המועדון שהחמיץ את מרבית העונה האחרונה בעקבות פציעה, העלה לסטורי תמונה מהסרטון וכתב "כדורגל ב-2024: גזענות חסרת מעצורים". שאר השחקנים הצרפתיים הורידו מהקשר עוקב באינסטגרם ולא בטוח מתי הסערה תעבור, כשעוד חודש כבר מתחילים לשחק בפרמייר ליג.
Chelsea & France defender Wesley Fofana on his Instagram story: "Football in 2024: uninhibited racism 🤦🏽♂️🤦🏽♂️🤦🏽♂️" pic.twitter.com/PDcXr8ONgM
— EuroFoot (@eurofootcom) July 16, 2024
בינתיים, פרננדס פרסם הודעת התנצלות: "אני רוצה להתנצל מעומק ליבי על הסרטון שפורסם באינסטגרם שלי במהלך החגיגות של הנבחרת. יש בשיר הזה שפה פוגענית מאוד ואין שום תירוץ למילים האלה. אני עומד נגד אפליה מכל סוג ומתנצל שנסחפתי באופוריה של חגיגות הזכייה בקופה אמריקה. הווידאו הזה, הרגע הזה, המילים האלו, לא מייצגים את האמונות שלי או את האישיות שלי. אני באמת מתנצל"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו