דני אלבס מציג: כך חולפת תהילת עולם

ההישגים האדירים שהוכתמו, הקאמבק ההזוי של בת הזוג שיצאה נגדו בתחילת פרשת האונס, הגורם ששילם עבורו מיליון אירו כערבות כדי להשתחרר מהכלא והמצב הכלכלי הרעוע אליו הדרדר • אחד המגנים הגדולים בעולם אמנם קיבל מעט תקווה בשבוע האחרון, אבל את התדמית שנהרסה הוא כבר לא יצליח לשקם

אלבס. קריירה אדירה הוכתמה ברגע. צילום: AFP

לאחר 14 חודשים מאחורי הסורגים, דני אלבס שוחרר לפני כשבוע מהכלא ועושה רושם שהוא מנסה לחזור לחיים נורמליים, עד כמה שהדבר בכלל אפשרי. אלבס בן ה-40 הואשם באונס של אישה בת 23 בשירותים של מועדון הלילה "סאטון" בברצלונה בדצמבר 2022. הוא הורשע ונשפט ל-4 וחצי שנים בכלא, אבל בשבוע שעבר שולמו עבורו מיליון יורו כערבות כדי שישוחרר מהמאסר בתנאים מגבילים.

יום אחרי השחרור הוא אירח בוילה המפוארת שלו, לא הרחק מברצלונה, את בני משפחתו ואת חבריו כדי לחגוג יום הולדת לאביו דומינגוס וביום השני הסתבר לתדהמת כולם כי התפייס עם אשתו, הסופר-מודל הספרדייה ג'ואנה סאנס. ההוכחה לכך הייתה תמונה שג'ואנה פרסמה באינסטגרם ובה נראים בני הזוג מחזיקים ידיים, כשלשניהם קעקוע חדש וזהה: 1+1=1. המסר היה ברור.

ג'ואנה סאנס תמכה בדני אלבס כשהפרשה התפוצצה, וכשביקרה אותו בכלא הוא טען בפניה כי אינו זוכר דבר ממה שקרה במועדון כי היה שיכור. אבל כמה ימים לאחר מכן, כשהחלו להתפרסם העדויות, ג'ואנה, שימים קודם לכן איבדה את אימה שמתה מסרטן, הודיעה שהיא מתכוונת להתגרש. היא כתבה: "דני היה תמיד שם לצדי כשהייתי זקוקה לו. הוא תמיד תמך בי בכל דבר, תמיד דחף אותי לצמוח, תמיד אהב והיה קשוב. קשה לי מאוד לקבל שהאדם הזה שבר אותי לאלפי רסיסים".

בתחילת החקירה אלבס הכחיש הכל, אבל הראיות היו מוצקות, כולל עדות של הצעירה לגבי קעקוע שנמצא באזורים האינטימיים של הכדורגלן, טביעת אצבעות, ממצאי DNA שנמצאו בזירה ובגופה של המתלוננת, וסרטונים של מצלמות האבטחה. לאחר כמה ימי חקירה אלבס הודה שאכן היה מגע מיני עם הצעירה, אבל שהכל היה בהסכמה. הוא טען שהכחיש בהתחלה, כי חשש מתגובתה של  ג'ואנה, לה הוא נשוי מאז 2016.

אלבס מחוץ לבית המשפט בברצלונה, צילום: רויטרס

וכעת הפלא ופלא, דני וג'ואנה שוב ביחד – לפחות בינתיים בזמן שבספרד ובברזיל התעוררה סערה גדולה סביב השחרור של אלבס. רבים טענו כי זה לא הגיוני ולא מוסרי שאדם שהורשע באונס ישתחרר רק בגלל שהוא עשיר ויכול לשלם סכומי עתק. ובכן, הסיפור מסובך יותר, שכן את הכסף לא שילם אלבס עצמו. תחילה התפרסם כי את מיליון היורו שילם אביו של ניימאר. אחרי שניימאר סניור הכחיש נמרצות, נטען כי מדובר  בממפיס דפאיי, החלוץ ההולנדי של אתלטיקו מדריד. גם הוא הכחיש בתוקף.

עכשיו מתברר מקור המימון: המגזין הברזילאי "פייסטה", שעשה זאת בתמורה לראיון בלעדי ועל פי העיתונאית הספרדייה מריסה מרטין בלאסקס, חלק בלתי נפרד מהעסקה הוא שגם ג'ואנה סאנס תשתתף בראיון. אז האם זה מה שמסביר את קעקועי הפיוס ואת הודעתה של הדוגמנית שההחלטה להתגרש נמצאת כעת על "הולד"? ימים יגידו. אגב, אלבס הרוויח במהלך הקריירה למעלה מ-50 מיליון יורו, אולם עורכת הדין שלו, אינס גוורדיולה, סיפרה כי חשבון בנק אחד שלו בספרד מאופס ובחשבון השני נותרו רק 51 אלף יורו בלבד. אבל לא צריך לדאוג. אלבס אמור לקבל בקרוב כ-9.2 מיליון יורו, לאחר שעורך הדין פרננדו מוטה שמייצג אותו, זכה בארבע תביעות מול רשויות המס בספרד.

אלבס. זכה ב-43 תארים בקריירה, צילום: AP

חשבונות הבנק של דני בברזיל חסומים בשל התביעות של אשתו לשעבר ואם שני ילדיו, דינורה סנטאנה, שאמרה כי אסור לשחרר אותו והוסיפה: "מבחינתי הוא לא קיים. מבחינתי הוא מת". אז נכון שהוא יצא לחופשי, אבל הסיפור רחוק מסיום. החשש הגדול של בית המשפט היה שאלבס יימלט למולדתו ברזיל, לה אין הסכם הסגרה עם ספרד. לכן הדרכונים שלו, הספרדי והברזילאי, הוחרמו.

בנוסף נאסר על אלבס ליצור קשר עם המתלוננת ולהיות במרחק של פחות מקילומטר ממנה, והוא מחויב להתייצב בבית המשפט פעם בשבוע, בכל יום שישי. עורכי הדין של אלבס מערערים על פסק הדין, אבל עדיין לא נקבע תאריך לדיון וכנראה שזה יקרה רק ב-2025. מנגד התביעה דורשת להכפיל את עונשו ל-9 שנות מאסר ועורכי הדין של המתלוננת דורשים את העונש המירבי, 12 שנים בכלא.

סיפור הנפילה של דני אלבס תפס כותרות ענק בכל העולם מאחר ולא מדובר בעוד כוכב עבר, אלא באחד הכדורגלנים המעוטרים בהיסטוריה. למעשה רק בשנה שעברה הדיח אותו לאו מסי מכס המלכות, אחרי שזכה עם אינטר מיאמי בתואר ה-44 בקריירה. עד אז דני אלבס, עם 43 תארים, היה השיאן העולמי. הוא לבש את מדי נבחרת ברזיל 126 פעמים ורק שחקן אחד בהיסטוריה של הסלסאו, קאפו, אותו ירש בעמדת המגן הימני, שיחק יותר ממנו (142 פעמים). אלבס שיחק בנבחרת 16 שנה וזכה פעמיים בקופה אמריקה. בגמר 2007 הוא הבקיע בניצחון 0:3 על ארגנטינה ובגמר 2019 שימש כקפטן, בשל פציעתו של ניימאר ונבחר לשחקן המצטיין בטורניר.

זה לא הספיק לו ובגיל 39 הוא נכנס שוב לספר השיאים, ככדורגלן המבוגר ביותר שזוכה במדליית הזהב האולימפית בכדורגל. אלבס נכלל בסגל למונדיאל לקטאר, וכשפתח מול קמרון בגיל 39 ו-210 ימים, הפך למבוגר ביותר שמשחק במדי הסלסאו במונדיאל. הימים הגדולים של אלבס היו בקדנציה הראשונה בברצלונה, בין 2008 ל-2016. הוא היה שותף בכיר לתקופה הגדולה בהיסטוריה של בארסה וזכה ב-6 אליפויות וב-3 גביעי אירופה לאלופות. בשנים הללו לא היה מגן ימני טוב ממנו בעולם.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

קבוצתו האחרונה של אלבס הייתה פומאס, ממקסיקו. הוא הספיק לשחק בה 13 פעמים, כולל משחק אחד אחרי סיום המונדיאל, בניצחון 1:2 על חוארס ב-8 בינואר 2023, שבו אפילו בישל שער – שבוע אחרי מה שקרה במועדון הלילה בברצלונה! דני אלבס ייזכר ככדורגלן גדול – אבל המורשת שלו הוכתמה לעד. ועל זה נאמר: כך חולפת תהילת עולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר