כדורגלן נבחרת ברזיל וברצלונה לשעבר, דני אלבס, מתחנן לשחרור מהכלא בספרד עד לקביעת עונשו הסופי בגין אונס אישה במועדון לילה. אלבס, בן 40, שנידון לארבע וחצי שנות מאסר בחודש שעבר, אמר בדיון בעניינו: "אני מאמין בצדק. אני לא מתכוון לברוח".
בקשתו להשתחרר מכלא בריאנס 2 ליד ברצלונה, בו הוא מוחזק מאז ינואר אשתקד, זכתה להתנגדות של משרד התובע בספרד. לטענתם, נותר סיכון בריחה בהתחשב בעושרו של אלבס ובעונש הגבוה שהוטל עליו, כך דווח ב"מארקה".
אלבס, שמסר את דבריו באמצעות סרטון וידאו מהכלא, הבטיח לבית המשפט שהוא מתכנן "להגיע להכרעה" של התיק כי הוא "מאמין בצדק". בכל אופן, הוא מתכנן לערער על גזר הדין שקיבל בחודש שעבר. ההחלטה אם לשחרר את אלבס עד לאישור עונשו הסופי תתקבל בקרוב על ידי בית המשפט.
אלבס, אחד הכדורגלנים המעוטרים ביותר בהיסטוריה, הכחיש כי תקף מינית את המתלוננת, למרות זאת, בנוסף לכלא ותשלום הפיצויים בסך 150 אלף יורו, הוא קיבל חמש שנות מאסר נוספות על תנאי וצו מניעה לתשע שנים וחצי שמונע ממנו ליצור קשר עם הקורבן שלו או להתקרב אליו.