תמך בחמאס והושעה: יוסף עטאל מניס הורחק לשבעה משחקים על ידי הליגה הצרפתית

ועדת האתיקה של הליגה לא התחשבה בהתנצלות המאוחרת של המגן האלג'יראי והחל מה-31 באוקטובר הוא יתחיל לרצות את עונשו • גם קבוצתו השעתה אותו

יוסף עטאל. ההגליה נגמרה. צילום: אי.אף.פי

לא כולם סולחים. ועדת האתיקה של הליגה הצרפתית בכדורגל הענישה את יוסף עטאל, מגנה האלג'יראי של ניס - הוא הושעה משבעה משחקים אחרי שנמצא אשם בהפרת קוד ההתנהגות, בכך שהביע בפומבי תמיכה בארגון הטרור חמאס.

כזכור, עטאל לא הצליח להסתיר את שביעות רצונו מהמתקפה הברברית של הארגון הפלשתיני על יישובי עוטף עזה, בו נרצחו יותר מ-1,400 ישראלים. הוא פרסם פוסט בו כתב: "לגרום ליהודים יום שחור".

גם קבוצתו, ניס, בחרה להשעותו, בלי להתחשב בהתנצלות המאוחרת שפרסם, כפי הנראה בניגוד לרצונו ולדעתו. נראה שאיש לא מאמין לו שלא התכוון להרע כששיתף דרשה של מטיף קיצוני שקראה: "להילחם בציונים".

עטאל יישב ביציע החל מה-31 באוקטובר, ולזכות הקבוצה והעיר ניס, כמו גם לחלק מאוהדיה, יש לומר מילים טובות, על התגובה והטיפול המהירים בפרשה המכוערת, שיש לקוות שתעמיד במקום גם שחקנים אחרים ממוצא ערבי בליגה הצרפתית.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר