הומופוביה ושנאת נשים בליגה הצרפתית: שחקן טולוז הושעה עד להודעה חדשה, והוא לא היחיד

זקריה אבוחלאל, המרוקאי של מחזיקת הגביע טולוז, היה אחד מארבעה שחקנים שסרבו ללבוש חולצת משחק בצבעי קהילת הלהט"ב • לאחר מכן פנה בגסות לסגנית ראש העיר, שהיסתה אותו: "אצלנו בבית נשים לא מדברות ככה לגברים"

כרזת התמיכה בקהילת הלהט"ב, כפי שהוצגה במשחקי הליגה הצרפתית. צילום: אי.אף.פי

הכדורגל האירופי עשה דרך ארוכה כדי לנער מעליו את התדמית המצ'ואיסטית, ההומופובית והשוביניסטית, אבל נראה שבליגה הצרפתית צריכים לעשות עוד כמה שיעורים לחלק מהשחקנים שלה.

כמו בכל שנה, במהלך חודש מאי, נערכים מחזורים תחת כותרת של תמיכה בקהילת הלהט"ב, כשקבוצות מציגות את צבעי הקהילה על חולצות המשחק שלהן בדרכים שונות ובולטות. הבעיה היא, שבכל פעם צצים שחקנים שמסרבים לשתף פעולה ומעדיפים לא לשחק ולא לקחת חלק בהזדהות.

זה קרה בעבר עם שחקן פריז סן ז'רמן, אידריסה גיי, מוסלמי, שטען בשקט שמדובר בצעד שהוא נגד ערכיו ודרש שלא לשחק, כדי להימנע מלבישת החולצה עם סמלי קהילת הלהט"ב - וזה חזר השבוע.

זקריה אבוחלאל. לא מכבד את החברה המערבית, צילום: אי.פי.אי

היו אלה ארבעה שחקני מחזיקת הגביע הטרייה, טולוז, שלא הופיעו למשחק הליגה האחרון, כדי להימנע מלבישת החולצה המדוברת, כשבראשם עומד זקריה אבוחלאל המרוקאי, שהמשיך בדרכיו המנומסות גם אתמול.

אבוחלאל הצטרף לחבריו לקבוצה לאירוע חגיגי בעיריית טולוז, במהלכו היה אחד מאלה שהפריע לנאומים של ראש העיר, ז'אן לוק מודן, ושל סגניתו האחראית על תיק הספורט בעיר, לורנס אריבאג', שהיסתה אותו. השחקן לא אהב זאת בלשון המעטה והטיח בסגנית ראש העיר: "אצלנו בבית נשים לא מדברות ככה לגברים".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

דבריו של אבוחלאל גרמו לסערה גדולה במקום, ובתגובה השעתה אותו קבוצתו עד להודעה חדשה והבהירה שלא יוכל לשוב לשחק במדיה עד העניין ייחקר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר