חשוב להכות בברזל בעודו חם, וזה מה שמנסה לעשות מינהלת ליגת הכדורגל הרוסית. הגביע העולמי שהסתיים אצלה בבית לפני שבוע וחצי היה הצלחה מסחררת, על המגרש ומחוצה לו, ואת ההצלחה הזאת יש למנף. לכן, לקראת העונה החדשה, שתיפתח בסוף השבוע, עברה הליגה מהפך תדמיתי של ממש.
בחודש אפריל נחשף הלוגו החדש של הליגה, שונה בתכלית מהישן והמיושן. בדומה לאריה של הפרמייר ליג, הרוסים בחרו בחיה הלאומית שלהם, דוב, שעוצב בצורה מודרנית על ידי סטודיו לבדב וזכה לביקורות מעולות. נוסף על כך, המילה Football קוצצה משם הליגה, וכך נותר Russian Premier League. בקיצור, RPL, הרבה יותר קליל והרבה יותר נגיש.
אם לפני המונדיאל השינוי התדמיתי הוחזק על אש קטנה, אחריו הפרומואים המושקעים משודרים בלופים אינסופיים. המטרה המרכזית של ראשי הליגה היא לנצל את ההתלהבות האדירה שיצרה הנבחרת המקומית בקהל, ולהעביר אותה ישירות לליגה.
בשנים האחרונות נרשמה ירידה בכמות הצופים במגרשים, בעיקר בערים הקטנות, והנה הזדמנות לתקן את המצב. אפילו הדאגה שליוותה את המחשבה האופטימית הזאת לא מהווה כרגע בעיה. בערים קטנות ללא קבוצות בליגה הבכירה נבנו אצטדיונים חדשים וגדולים, והיה חשש אמיתי שיהפכו במהרה לפילים לבנים. אלא שבינתיים ההתלהבות של המונדיאל כל כך גדולה, שהיא גלשה גם לליגות הנמוכות.
האצטדיון במורדוביה. עושה שירות גם לקבוצות מהליגה השניה // צילום: איי.אף.פי
מורדוביה, שמשחקת באצטדיון הדנדש בסראנסק, פתחה עונה בליגה השנייה עם 26 אלף צופים. לניז'ני נובגורוד יש קבוצה חדשה ומשודרגת שנושאת את שם העיר, ובסוצ'י דאג בוריס רוטנברג, מיליארדר וחבר של פוטין, להביא את דינמו סנט פטרבורג ולהמיר אותה בקבוצה מקומית. הנשיא כבר הבהיר שהכוונה היא לשמור על האצטדיונים הללו למטרות ספורט, וכך יהיה.
לגלות עולם חדש
נקודת הפתיחה, אם כן, מצוינת. יש התלהבות, יש לוגו, יש קהל, ויש הרבה מאוד חשק. עכשיו צריך לספק לאוהדים איכות, וזאת המשימה הקשה. הקבוצות הרוסיות הצליחו אשתקד באופן יחסי במפעלים האירופיים - ארבע העפילו לשלב הנוקאאוט של הליגה האירופית, וצסק"א מוסקבה אף הגיעה לרבע הגמר - אבל רמת הכדורגל בליגה עצמה לא סיפקה את הקהל. זאת הסיבה שמספר האוהדים היה נמוך, ושלפני הגביע העולמי היתה אפאתיות גדולה בנוגע לנבחרת, שכמעט כל שחקניה הגיעו מהליגה המקומית.
מה שהמונדיאל עשוי לשנות בעניין הזה הוא ההבנה שהרוסים צריכים להתערבב עם העולם החיצון. אלכסנדר גולובין צפוי לנטוש את החממה של צסק"א ולעבור לצ'לסי או למונאקו, ובמקביל נשמעת קריאה ציבורית להזמין שחקנים זרים לליגה הרוסית. כרגע קיים חוק שמגביל את מספרם בכל קבוצה לשמונה, דבר שמעלה את מחיר את השחקנים המקומיים ומונע מהם את הצורך להילחם על מקומם. אם יסירו את ההגבלה, אומרים רבים, הליגה תשתפר, המקומיים יעבדו קשה יותר וכולם ירוויחו.
גולובין (משמאל). יהיה הסנונית הראשונה בתהליך הגלובליזציה של הכדורגל הרוסי? // צילום: איי.פי
בינתיים, העונה יוצאת לדרך בסוף השבוע עם הרבה מאוד תקוות למשהו גדול. לוקומוטיב מוסקבה, שזכתה אשתקד בתואר ראשון אחרי 14 שנים, שוב מסתמנת כמו הקבוצה שצריך לנצח. יורי סיומין שמר על הסגל שהביא את התואר וצירף אליו את גז'גוז קריכוביאק, שהגיע בהשאלה מפ.ס.ז'. צסק"א מוסקבה איבדה ארבעה שחקנים חשובים, האחים ברזוצקי וסרגיי איגנשביץ' שהודיעו על פרישה, וביבראס נאתכו שסיים חוזה ומחפש יעד חדש. אם גם גולובין יעזוב, לסגנית האלופה צפויה עונה לא פשוטה.
מי שינסו להילחם על התואר הן ספרטק מוסקבה של המאמן מאסימו קאררה והכוכב ההולנדי קווינסי פרומס, זניט שמקבלת בחזרה את ארטם דזיובה אחרי מונדיאל מצוין, וקראסנודר שצירפה לשורותיה את הפרואני הנהדר כריסטיאן קואבה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו