סופית: הרוסיות הודחו מהיורוליג, מכבי ת"א עלתה למקום השביעי

צסק"א מוסקבה, קאזאן וזניט סנט פטרסבורג לא ישובו למפעל העונה • המרוויחה הגדולה: מכבי ת"א, שנמצאת חזק בתמונת הפלייאוף • כל הפרטים בפנים

צסק"א מוסקבה. נגמרה העונה באירופה, צילום: אלן שיבר
הקבוצות הרוסיות ביורוליג הודחו סופית מהמפעל. כך החליטה היום (שלישי) הנהלת היורוליג. עד סיום העונה ישחקו 15 קבוצות ביורוליג וכל תוצאות המשחקים של הרוסיות נמחקו. בעקבות ההחלטה - מכבי ת"א מרוויחה בגדול מהמצב החדש.

הקבוצות הרוסיות לא הורחקו מיידית. לפני שלושה שבועות התקבלה החלטה להשעותן ולהחליט בהמשך אם יורחקו. היה ברור שבמצב העניינים הנוכחי אין סיכוי שהן יוחזרו למפעל.

 

נשיא צסק"א מוסקבה, אנדריי ואטוטין, ביטא היטב בראיון לפני מספר ימים את ההבנה שלו שקבוצתו סיימה את משחקיה העונה ביורוליג. היום כאמור הגיעה ההחלטה הסופית.

בשבוע שעבר נקבעה עוד החלטה משמעותית. אחרי מאבק גדול והצבעה צמודה נקבע שהתוצאות של הקבוצות עד עכשיו מול הקבוצות הרוסיות יתבטלו. המשמעות: מי שניצחה את הרוסיות הפסידה בגדול, מי שהפסידה להן הרוויחה בגדול.

ההחלטה שהפכה עכשיו לרשמית גרמה לשינוי מהותי בטבלת היורוליג. מכבי ת"א, באיירן מינכן ואנאדולו אפס הן המרוויחות העיקריות ממנה. פנרבחצ'ה ומונאקו הן המפסידות הגדולות.

 
ווילבקין וז'יז'יץ' חוגגים על צסק"א בהיכל. עכשיו הכל תלוי במכבי ת"א, צילום: אלן שיבר

אפשר לומר בוודאות שההחלטות לגבי הרוסיות קבעו גורלות של קבוצות העונה. אפשר להעריך בזהירות שבעקבות השילוב של שתי ההחלטות (ההדחה וביטול התוצאות) מכבי ת"א, שמדורגת כעת שביעית - תהיה בפלייאוף. לפני כן הייתה מדורגת במקום ה-13 ומאזנה מול הרוסיות היה ניצחון ושלושה הפסדים. המאזן של מכבי (14:12), הפך ל-11:11.

הקבוצות הרוסיות הבינו כבר מיד עם ההשעיה את כיוון הרוח ושחררו חלק מהזרים שלהן. שלוש הקבוצות ממשיכות לשחק בליגת ה-VTB. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר