דיווח: היורוליג תציע לשתי קבוצות חוזים רב-שנתיים

ה-NBA הכניסה ללחץ? בסרביה טוענים כי הליגה תציע לכוכב האדום ולפרטיזן בלגרד חוזים זמניים • המועדונים יאלצו לשלם דמי השתתפות ולא יקבלו מניות

יורוליג , AFP
יורוליג. צילום: AFP

היורוליג תציע חוזים רב-שנתיים עבור מועדוני הכדורסל הסרביים פרטיזן בלגרד והכוכב האדום בגלרד, כך מדווח היום בגוף התקשורת "מרידיאן".

ההסכמים ידרשו מכל מועדון לשלם דמי השתתפות שנתיים משמעותיים עבור כל עונה, ללא הענקת מניות בליגה. משמעות הדבר היא שאין למועדונים אלו אפשרות להרוויח מזכויות טלוויזיה או הכנסות שיווק. המהלך נועד להבטיח את השתתפותם ארוכת הטווח בתחרות הכדורסל הבכירה של אירופה.

הנשיא של פרטיזן בלגרד אוסטויה מיאילוביץ' חשף לא מזמן כי הקבוצה ב"מרחק צעד אחד" מחוזה רב שנתי עם היורוליג. כידוע, בעקבות השינויים המבניים ביורוליג, בעונה הבאה ישחקו במפעל לפחות עוד שתי קבוצות, ויש מספר קבוצות (כולל הפועל ת"א וירושלים) שנאבקות על הזכות לקבל כרטיס חופשי.

דוויין וושינגטון, צילום: פרטיזן בלגרד

הכניסה של ה-NBA ברקע

"אני לא חושב שזו היתה הכרזת מלחמה", אמר השבוע מנכ"ל היורוליג, פאוליוס מוטיונאס, אחרי שה־NBA הודיעה כי היא מתחילה להאיץ תהליך של הקמת ליגה חדשה באירופה. ברור שמוטיונאס ינסה להרגיע את המערכת, אבל כשארגון עצום כמו הליגה הטובה בעולם מחליט להיכנס לאירופה, בכל הכוח, מדובר ברעידת אדמה של ממש.

העיתוי של ה־NBA ללכת על המהלך הזה הוא לגמרי לא מקרי, והקרדיט מגיע ללא אחרת מאשר היורוליג. בעשור האחרון, מאז השינוי לפורמט של ליגה, היורוליג הפכה להרבה יותר אטרקטיבית ומעניינת. היא הצליחה להיפטר מקבוצות משעממות כמו באמברג ובודצ'נוסט, והחזירה לפרונט קבוצות מלהיבות כמו פרטיזן והכוכב האדום בלגרד.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
אדם סילבר עם מזכ"ל פיב"א, צילום: AFP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר