נקנתה ב-800 דולר: גופייה של מייקל ג'ורדן שוב נמכרה במחיר היסטרי

גופייה מקורית של כוכב שיקגו בולס מעונת הבכורה ב-NBA נמכרה במעל ל-4 מיליון דולר • הגופייה, שנלבשה ב-5 באוקטובר 1984, היא החולצה המקורית היחידה שנותרה מעונת הרוקי של מי שנחשב לכדורסלן הגדול בכל הזמנים

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
      דני אבדיה בראיון ל"ישראל היום"

      גופיית רוקי היסטורית של מייקל ג'ורדן, שנלבשה במהלך משחק קדם עונה ב-NBA עם שיקגו בולס, נמכרה השבוע במכירה פומבית תמורת 4.215 מיליון דולר.

      הגופייה, שנלבשה ב-5 באוקטובר 1984, היא החולצה המקורית היחידה שנותרה מעונת הרוקי של ג'ורדן. המכירה הפומבית התקיימה בפאוריה, אילינוי.

      מדהים לא פחות, שבשנת 1985, אותה גופייה בדיוק נמכרה בסכום של 800 דולר בלבד - ומאוחר יותר הוצעה למכירה ב-1,000 דולר, אולם אדם שהתחייב לרכוש אותה התחרט ברגע האחרון, ובדיעבד הפסיד מיליוני דולרים.

      מייקל ג'ורדן, צילום: AFP

      סות'ביז, החברה שארגנה את המכירה הפומבית, כבר מכרה בעבר גופיות של ג'ורדן במחירים היסטריים. לדוגמא, ב-2024, גופיית משחק אותה לבש לפחות 17 פעמים בעונת האליפות 1996/1997, נמכרה תמורת סכום עצום של 4.68 מיליון דולר.

      במקום הראשון, הן של חולצות ג'ורדן והן של חולצות NBA בכלל, ניצבת גופיית "הריקוד האחרון, אותה לבש בעונת 1997/1998, האחרונה שלו בשיקגו. הסכום? 10.091 מיליון דולר.

      חולצת הרוקי של ג'ורדן מוצגת

      israelhayom

      הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

      להצטרפות

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר