עונת ה-NBA עוד לא נגמרה וגם טורניר ה-NCAA עדיין נמצא בעיצומו, אבל התקשורת האמריקנית ממשיכה להתעסק בשאלה הגדולה ביותר שמעסיקה חצי מקבוצות הליגה כרגע - איפה קופר פלאג יהיה בעונה הבאה?
הכוכב של אוניברסיטת דיוק נמצא בצומת דרכים ולעיתים נראה כאילו הוא שוקל להישאר לעוד עונה בליגת המכללות, אבל אם יחליט שלא להפתיע ולהירשם לדראפט, הוא צפוי להיבחר ראשון.
ב-CBS החלו להתכונן לאירוע ועשו כתבה על היעדים המתאימים ביותר עבור פלאג, שם הציבו את פורטלנד טרייל בלייזרס במקום החמישי: "הם עומדים על הגבול של קבוצה בריבילד. אין להם את הכוכב הגדול, אבל עשו עבודה מצוינת בלצבור שחקני רוטציה ורסטיליים".
באתר הנחשב המשיכו: "זה נדיר למצוא בקבוצת לוטרי שחקן שיכול להיבחר לחמישיית ההגנה של העונה, אבל לטומאני קמארה יש קייס. דני אבדיה עושה קצת מהכל והוא נעול בקבוצה עם עסקה נוחה מאוד לשלוש שנים הבאות.
"אמנם בקבוצות אחרות התקרה שלו יכולה להיות גבוהה יותר, אבל יש התאמה טובה בלשים את פלאג לצד שחקנים בוגרים. הוא יוכל לשחק בצורה משמעותית גם בתור רוקי, וזה לא יכול לקרות בקבוצה כמו וושינגטון".
ב-CBS דירגו את שארלוט, יוטה ופילדלפיה 76' מעל הבלייזרס בהתאמה, כאשר את הפסגה תופסת סן אנטוניו ספרס: "השילוב של פלאג עם ויקטור וומבניאמה יהיה שחמט עבור כל קבוצות ה-NBA בעשור הקרוב מלבד אוקלהומה סיטי ת'אנדר".
לפי מצב העניינים הנוכחי, לבלייזרס יש 2% לקבל את הבחירה הראשונה ולספרס יש 4.5% בעקבות המאזן הכללי שלהן. מי שכרגע מובילות במירוץ הן וושינגטון וויזארדס, יוטה ג'אז ושארלוט הורנטס עם 14% כל אחת.