"לוקה לובש חולצה של פורטלנד? לא, זה דני אבדיה"

הישראלי קלע 28 נקודות בהפסד ללוס אנג'לס לייקרס וגרף מחמאות - גם מאוהדי היריבה • המאמן צ'ונסי בילאפס: "דני נתן לנו דחיפה גדולה ברבע השלישי. בהתחלה הוא כפה את עצמו על המשחק, אבל אז הוא נרגע והשתפר" • וגם: ההופעה הגדולה של לברון, והשיא השלילי

דני אבדיה ולוקה דונצ'יץ' , EPA
דני אבדיה ולוקה דונצ'יץ'. צילום: EPA

דני אבדיה ופורטלנד טרייל בלייזרס נכנעו הבוקר (שישי) ללוס אנג'לס לייקרס ב-NBA 110:102. הישראלי רשם משחק גדול אחרי החזרה מפגרת האולסטאר וסיים עם שורה סטטיסטית של 28 נקודות (16 ברבע השלישי), 3 ריבאונדים ו-4 אסיסטים.

28 הנקודות של אבדיה מהוות עבורו שיא אישי מול הלייקרס, כאשר השיא הקודם עמד על 19 נקודות. בכלל, מדובר במשחק טוב מאוד של הישראלי אחרי רצף פחות טוב מבחינתו לפני היציאה לפגרה של כשבוע. "תמיד אגיע לצבע, זה מה שאני עושה"' אמר אבדיה בסיום המשחק. "באנו חלודים מפגרת האולסטאר. אנחנו צריכים צריכים להמשיך ליהנות ולא לחשוב על רצף ההפסדים".

דני אבדיה, צילום: AFP

המאמן צ'ונסי בילאפס אמר על המשחק של אבדיה: "דני נתן לנו דחיפה גדולה ברבע השלישי. בהתחלה הוא כפה את עצמו על המשחק, אבל אז הוא נרגע והשתפר". בעמוד של פודקאסט האוהדים "Lakers Legacy" התרשמו מההופעה של הישראלי: "מה שאבדיה עושה הלילה זה איך שאנחנו מצפים שלוקה ייראה בעוד שבועיים ברגע שהוא יגיע לכושר טוב יותר. האם לוקה לובש חולצה של פורטלנד? לא זה דני אבדיה".

אבדיה רשם לא מעט הטבעות במהלך המשחק, ושוב חגג עם תנועת ה"you cant see me" שמזוהה עם כוכב ה-WWE ג'ון סינה. באתר "Blazers Edge" נכתב: "אבדיה הוביל בשני צדי המגרש וללייקרס היה קשה להסתדר איתו. דני חזר לעצמו בזכות הפגרה. היכולת שלו להגיע לקו שמרה את פורטלנד במשחק. הוא עושה עבודה יוצאת מן הכלל בזה העונה".

40 בגיל 40

מנגד, הגיבור היה איך לא לברון ג'יימס, שסיים עם 40 נקודות אבל גם עם שיא שלילי של 11 איבודים, כאשר השווה גם את שיא הליגה העונתי של טריי יאנג. חברו של לברון לקבוצה אוסטין ריבס הילל אותו: "אנשים שאומרים שללברון יש עוד מה להוכיח - כנראה שהם אוהדי ג'ורדן".

לברון הפך לשחקן הראשון בגיל 40 שקולע פעמיים מעל 40 נקודות. היחיד שעשה זאת פעם אחת, הוא מייקל ג'ורדן. ככל הנראה, זה לא יהיה השיא האחרון שה"מלך" שובר בכל הקשור לגילו - כשהוא נראה בכושר פנטסטי. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר