לורנזו בראון היה אחד הגארדים הטובים ביורוליג בשנתיים האחרונות, אך כיום הוא מחוץ לרוטציה של פנאתינייקוס. בשישה מתוך שמונת המשחקים האחרונים הוא לא קלע נקודה, כולל בארבעת המשחקים האחרונים. אתמול (חמישי), בניצחון על אנאדולו אפס, הוא שיחק ארבע דקות בלבד.
הגארד לשעבר של מכבי תל אביב חווה את המשבר הגדול ביותר בקריירה האירופית שלו מאז שהחל לפני שש שנים. כמו ווייד בולדווין ובונזי קולסון, גם בראון עזב את מכבי בקיץ למרות חוזהו, בעקבות המצב הביטחוני. הוא שדרג את שכרו ל-1.8 מיליון יורו לשלוש שנים, ומכבי קיבלה עליו ביי-אאוט של 600 אלף יורו. הוא הגיע לפנאתינייקוס לאחר שנתיים בהן לא הצליח להעפיל לפיינל פור, וסבר שבמדי אלופת אירופה יהיה קרוב יותר לתואר.
"לורנזו הגיע בקיץ כדי לשדרג את הקו האחורי של פנאתינייקוס לצד קוסטאס סלוקאס, קנדריק נאן וג'ריאן גראנט. בקבוצה האמינו שהוא יהיה רעב לתהילה וששאיפתו לנצח תסייע לקבוצה," אומר העיתונאי כריסטוס צאלטאס בשיחה עם "ישראל היום".
בפועל, הדברים לא התנהלו כמתוכנן. תפקידו היה לאזן ולהפחית את העומס מסלוקאס הוותיק. פתיחתו הייתה סבירה, עם עליות וירידות, אך הוא היה חלק מהתמונה ואף רשם מספר משחקים טובים.
בהמשך, מצבו התדרדר. המאמן ארגין עתמאן, הידוע בכך שאינו מעניק דקות לשחקנים בהם אינו מאמין, דחק את בראון מחוץ לרוטציה. הגארד בן ה-34 איבד לחלוטין את הביטחון, ובמשחקים האחרונים – למעט הבלחה בודדת – הוא שחקן שולי שאינו מגיע לדו-ספרתי בדקות משחק.
בראון נקלע למשבר מקצועי משמעותי, אך עתמאן, עם ניהול הרוטציה שלו, לא מאפשר לו לצאת ממנו. צאלטאס מציין: "בשלב מסוים העונה, עתמאן איבד בו אמון. זה ברור לחלוטין שהוא לא סומך עליו כרגע. הוא מעדיף את סלוקאס, והתחושה הזו ניכרת גם אצל השחקן, שהגיב בכמה הופעות רעות. במצב הנוכחי, אין לו מקום ברוטציה."
בראון מחזיק בממוצע עונתי של 7 נקודות ו-3 אסיסטים – ירידה חדה מהעונה שעברה (12 נקודות ו-6 אסיסטים) ומהנתונים שלפני שנתיים (16.5 נקודות ו-5.7 אסיסטים). הוא ידע שלא יהיה הכוכב הגדול של הקבוצה, אך גם לא ציפה להתרסקות כזו. כל זאת, כאשר חוזהו הנכבד תקף גם לשנתיים הבאות.
הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם
להצטרפות