הדרמה החדשה ביורוליג: מי תשחק במפעל בעונה הבאה?

ראשי הליגה הבכירה באירופה הודיעו לאלבה ברלין כי לא תמשיך הלאה, אבל זאת הציגה מכתב ששינה את התמונה • מי שעלולות להיפגע: ולנסיה והקבוצות של בלגרד

ישראל גונסאלס ושחקני אלבה ברלין. צילום: EPA

עונת 2023/24 ביורוליג נמצאת רגע לפני מחזור הסיום של העונה הסדירה והמחשבות של בכירי המפעל הולכות כבר לשלבים המכריעים ולפיינל פור, אבל דיווח בספרד יכול לשנות את תמונת הקבוצות שישתתפו בעונת 2024/25. 

על פי אנססטנדו הספרדי, היורוליג הודיע לאלבה ברלין כי הם לא יקחו חלק בעונה הבאה של המפעל, אלא אם יקחו את האליפות המקומית. הקבוצה הגרמנית, שמדורגת באופן קבוע במקום האחרון בליגה בשנים האחרונות, הראתה בתגובה מכתב מהמנכ"ל הקודם של המפעל, ג'ורדי ברתומאו, בו כתוב כי הוא מתחייב על השתתפות הקבוצה במפעל הבכיר באירופה גם בעונת 2024/25. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

הדבר עשוי להשפיע רבות על הקבוצות המשתתפות כרגע שלא מחזיקות ברישיון זמני/קבוע. ולנסיה, שהייתה אמורה לאבד את המקום שלה לזוכת היורוקאפ השנה, פתחה במגעים עם ההנהלה על מקום גם בעונה הבאה. גם הקבוצות של בלגרד נמצאות בסכנה משום שרק הזוכה בליגה האדריאטית מקבלת מקום ביורוליג, בעוד השנייה קיבלה השנה וויילד קארד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר