הזוי: שתי קבוצות זממו להפסיד משחק כדי לא לשלם לשחקניהן

אירוע מוזר בקפריסין: PAEEK ואפולון לימסול היו אמורות לשחק אחת עם השנייה בחמישי האחרון • שתיהן לא רצו לעלות לפלייאוף ולכן תכננו להפסיד טכנית את ההתמודדות • את ההסברים הן יתנו לדיין המקומי, שצפוי לתת להן קנס כספי משמעותי

חיובים - פודקאסט הכדורסל של "ישראל היום" - פרק 72

מדי פעם, כשמגיעים לרגעי ההכרעה חשובים, אנחנו רואים קבוצות שמנסות להפסיד בכוונה כי יש להן מה להרוויח. מכבי ת"א בעונת 2016/17 רצתה להגיע להארכה בדרושאפקה כי לא הצליחה לנצח בהפרש הרצוי, או אנדולו אפס שהובסה במחזור האחרון של היורוליג בעונת 2021/22 כדי לא לפגוש את ריאל מדריד בפלייאוף. בימים האחרונים התרחשה פרשה קצת דומה לא רחוק מישראל, אבל בניגוד לשאר המקרים שהוכרעו על הפרקט לכאן או לכאן, כאן זה צפוי לעבור למישור המשפטי אחרי אירוע ביזארי לחלוטין.

קבוצת PAEEK הקפריסאית הייתה אמורה לפגוש את אפולון לימסול ב-14.3 למשחקה האחרון בליגת העל. אם הייתה מנצחת, הייתה מעפילה לפלייאוף מהמקום השישי והייתה צריכה לשלם לשחקניה ומאמנה מענקים כספיים שאין לה לתת. לכן, היא עלתה על רעיון יצירתי - לא להגיע עם כרטיסי השחקן של שחקניה ובכך הייתה מפסידה טכנית. 

כדורסל, צילום: PDPics / Pixabay

אלא מה, גם אפולון לימסול לא רצתה לעלות לפלייאוף. גם היא נמצאת בקשיים כלכליים ולא רוצה לשלם מענקים לשחקניה וידעה שניצחון במשחק הזה יעלה אותה רשמית לשלב הבא של הליגה, לכן גם היא חשבה על אותו רעיון - לא להביא את כרטיסי השחקן.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בסופו של דבר, לפי התקשורת הקפריסאית, שתי הקבוצות הגיעו עם 12 שחקנים בסך הכל (שבעה באפולון, חמישה ב-PAEEK) ועם אפס כרטיסי שחקן, שנחוצים לבדיקה לפני כל משחק בדומה לליגת העל הישראלית. שופטי המשחק עדכנו את איגוד הכדורסל הקפריסאי, שהורה לבית הדין לבחון את המקרה ואמר כי לא מן הנמנע ששתי הקבוצות ייענשו ויקבלו קנס כספי גבוה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר