לוקה מאניה. ההופעה ההיסטורית של לוקה דונצ'יץ' הלילה (בין שישי לשבת), בה קלע 73 נקודות בניצחון קבוצתו דאלאס על אטלנטה (143:148), גררה כמובן תגובות רבות, רובן מהללות את הסלובני המיוחד, שממשיך לחקוק את שמו בסלע כאחד הגדולים של המשחק.
נתחיל דווקא עם הורס המסיבות, כוכב בוסטון סלטיקס בעבר, פול פירס, שצייץ כך: "זו ליגה משוגעת. אני לא מאמין שראיתי שתי הופעות של 70 נקודות בשבוע אחד, אני ממש מתגעגע להגנות ה-NBA". פירס, אגב, מחזיק בשיא אישי של 50 נקודות, אותן קלע אי שם ב-2006 מול קליבלנד קאבלירס.
גם אגדת המשחק, מג'יק ג'ונסון, התייחס לערב היוצא מן הכלל של דונצ'יץ', והתלהב: "מה קורה ב-NBA?! הליגה הזו בוערת עם עוד הופעה דומיננטית. הפעם לוקה דונצ'יץ' עם 73 נקודות. וואו". גם שיאו של מג'יק רחוק מאוד מזה של דונצ'יץ' ועומד על 46 נקודות.
Paul Pierce calls out the lack of defense in the modern day NBA. 👀
— theScore (@theScore) January 27, 2024
Is he telling the truth?🤔 pic.twitter.com/MSBKKp0JEr
והיו גם מי שלקחו את ערב השיא הזה לכיוון ההומור, דוגמת שני חבריו של דונצ'יץ', גרנט וויליאמס ובובאן מריאנוביץ'. וויליאמס שמשחק עם לוקה במאבריקס צייץ תמונה משותפת עם חתן השמחה וכתב: "אתם רואים כאן 82 נקודות", אחרי שהוא קלע בסך הכל 9 נקודות. מרינוביץ', שעזב את דאלאס ב-2022 ומשחק היום ביוסטון רוקטס, העלה סרטון ברכה בו אמר: "הופעה מדהימה של לוקה ושלי. חיברנו הערב 76 נקודות... ברכות לוקה".
Boban congratulating Luka is so wholesome 🥹 pic.twitter.com/BiZulaBDsy
— SLO HOOPS FAN 🇸🇮 (@SloHoopsFan) January 27, 2024
דונצ'יץ' כאמור נמצא בטבלת קלעי השיא בכל הזמנים במקום השלישי, אחרי וויילט צ'מברליין (100 ו-78 נקודות) וקובי בראיינט (81 נקודות). הוא גם השתווה לדיוויד תומפסון, אבל הלילה הוא השאיר מאחור שמות גדולים כמו אלג'ין ביילור, דיוויד רובינסון, דמיאן לילארד ודונובן מיטשל שקלעו כל אחד בשיאו 71 נקודות. כמובן שהוא עקף גם את ג'ואל אמביד ודווין בוקר שקלעו 70 נקודות כל אחד בשיאם. האחרון אגב, קלע הלילה 62 נקודות, והפסיד עם פיניקס סאנס.
Luka Doncic agora é um dos donos da QUARTA maior pontuação individual da HISTÓRIA DA NBA pic.twitter.com/xgmvYSfVDb
— NBA do Povo 🏀🇧🇷 (@NBAdoPovo) January 27, 2024
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו