פיב"א אוסרת את השתתפות רוסיה ובלארוס במוקדמות יורובאסקט 2025

ארגון הכדורסל האירופי נוקט בפועלות נגד המדינות בעקבות הפלישה לאוקראינה • המשמעות: שתי הנבחרות לא ישתתפו באליפות אירופה הבאה

פיבא אוסרת את השתתפות רוסיה ובלארוס, צילום: אתר פיב"א

השלכות הפלישה לאוקראינה ממשיכות, והיום (חמישי) פיב"א הודיעה כי אסרה את השתתפותן של נבחרות רוסיה ואוקראינה במוקדמות יורובאסקט 2025 שיתחילו בקיץ, ובכך סגרה את הדלתות להשתתפותן באליפות אירופה הבאה.

הוועד הפועל של הארגון שלח מכתב רשמי להתאחדות הכדורסל האוקראינית כדי לדווח על ההחלטה שהתקבלה פה אחד. מוקדם יותר החליטה פיב"א לא לאפשר את רישום הנבחרת הרוסית לטורנירי קדם מוקדמות אולימפיים, מה שהופך את המדינה לבלתי אפשרית לשחק באולימפיאדת פריז.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

במכתב הרשמי נכתב: "הוועד הפועל של פיב"א אירופה החליט פה אחד לא לאפשר את רישום נבחרת הגברים של בלארוס ורוסיה במוקדמות המוקדמות של פיב"א יורובאסקט 2025, כאשר הסיבוב השלישי אמור להתקיים ביולי-אוגוסט 2023. בעקבות ההמלצה שהוציא הוועד האולימפי הבינלאומי ("לא ניתן להתחשב בצוותים של ספורטאים בעלי דרכון רוסי ובלארוסי"), הוועד הפועל של פיב"א החליט בשבוע שעבר לא לאפשר את רישום נבחרת רוסיה לגברים בקדם האולימפי של פיב"א, טורנירי מוקדמות 2023.במקביל, הוועד המנהל של הזמין את פיב"א אירופה לאמץ את אמצעי ההגנה הנדרשים בנוגע למוקדמות המוקדמות של אליפות אירופה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר