נבחרת צרפת עלתה היום (שישי) לגמר היורובאסקט שיתקיים ביום ראשון אחרי שמחצה את פולין 54:95 עם מפגן הגנה עוצמתי שמזמן לא נראה.
צרפת תפגוש בגמר את ספרד, פולין הפתעת הטורניר, תנסה לתקן עם זכייה במדליית הארד במשחק על המקום השלישי שייערך גם הוא בעוד יומיים.
פולין שהדהימה ברבע הגמר כשהדיחה את אלופת אירופה סלובניה במפגן מרשים ועם 90 נקודות, נעצרה במחצית על מספר נדיר של 18 נקודות בלבד. הפולנים נותרו חסרי אונים מול ההצבה ההגנתית של צרפת.
הצרפתים, שעלו לחצי הגמר אחרי ניצחונות במשחקים שכבר היו אבודים הפגינו הפעם כדורסל מוחץ משני צדי המגרש והמשחק הזה היה גמור כבר בתחילת הרבע השלישי. לפולין נגמרו כנראה הקסמים בחצי הגמר במשחק בו קלעה רק 17 סלי שדה.
הצרפתים קלעו 15 שלשות ב-60 אחוזים, עשו שבע חסימות ומסרו 32 אסיסטים. מעל כולם היה גרשון יאבוסלה עם 22 נקודות, אלי אוקובו ואוון פורנייה קלעו 10 כ״א. בפולין אף שחקן לא הגיע למספר דו ספרתי של נקודות.