"בשנים הקרובות יגיעו למרתון תל אביב ספורטאים ברמה הגבוהה"

ראש עיריית תל אביב יפו, רון חולדאי, במסיבת העיתונאים לקראת האירוע שיתקיים ב-25 בפברואר: "איזו סמליות שהוא יהיה האירוע ההמוני הראשון אחרי שהקורונה דועכת" • יו"ר הוועד האולימפי יעל ארד: "מקווה שעוד מרתונים בישראל גם יגיעו לרמה הגבוהה ביותר". 

יעל ארד ורון חולדאי. הכל מוכן למרתון תל אביב , צילום: רונן טופלברג, כפיים אקטיב

מסיבת העיתונאים לקראת מרתון תל אביב 2022 נערכה היום (שני) לאירוע הגדול שיתקיים השנה ב-25 בפברואר, אליו נרשמו נכון להיום 32 אלף איש, כולל 500 שיגיעו מחו"ל. 

השנה המרתון ינסה בכל דרך לשמור על איכות הסביבה, כאשר הוחלט לא להוציא יותר חוברות, המים לאורך כל המסלולים יוגשו בכוסות ממוחזרות ולא בבקבוקים, השקיות שיחולקו יהיו ממוחזרות, ואת החולצות יהיה אפשר לתרום. 

האירוע יציע השנה חמישה מסלולים: מרתון (42.195 ק"מ), חצי מרתון (21 ק"מ), מרוץ 10 ק"מ, מרוץ 5 ק"מ ומקצה מיני מרתון שיתקיים יומיים לפני כן. 

גם הפעם, נקודת הזינוק של כלל המקצים תמוקם בשדרות רוקח בין פארק גני יהושע למרכז הירידים, משם ימשיכו הרצים למסלולים המסומנים לפי צבעים שיבדילו ביניהם ויעברו באתרים המרכזיים של העיר תל אביב- יפו. 

המדליות לזוכים במרתון תל אביב, צילום: רונן טופלברג, כפיים אקטיב

 

ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי: "מתרגש לפתוח את המרתון מחדש. מי שלא זוכר, מרתון ת"א היה האירוע ההמוני האחרון שבוצע לפני הסגרים ואירועי ספורט הופסקו והיינו בברוך של שנתיים ואיזו סמליות שהיום הוא האירוע ההמוני הראשון אחרי שהקורונה דועכת.

יש לי בשורה, המרתון מקבל את תו התקן וזה ייתן לו את קפיצת המדרגה וגם השיאים שיקבעו בו יחשבו וזה יביא לידי כך שבשנים הקרובות יגיעו ספורטאים ברמה הגבוהה, כשהולך להיות מרתון מעניין וכולם כבר מחכים לו". 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

יושבת ראש הוועד האולימפי יעל ארד אמרה: "מרתון תל אביב זה פרויקט אדיר וחלק מהעיר. מרתון זה אחד מהאירועים המרכזיים באולימפיאדה וגם אנחנו בישראל חזקים בו עם שמונה רצים שיורדים מ-2:10 שעות וזה טבעי שתל אביב יהפוך להיות עם תו תקן ומקווה שעוד מרתונים בישראל גם יגיעו לרמה הגבוהה ביותר". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר