"היהודים יסחטו את אמריקה"

שחקן הפוטבול של פילדלפיה איגלס העלה באינסטגרם ציטוט של אדולף היטלר, קיבל ביקורות קשות והתנצל: "בעד שוויון"

צילום: מתוך האתר הרשמי של פילדלפיה איגלס // ג'קסון. נמצא תחת מתקפה קשה

שחקן הפוטבול, דשון ג'קסון נמצא תחת מתקפה קשה לאחר שפרסם ציטוטים אנטישמיים בחשבון האינסטגרם. שחקן הפילדלפיה איגלס פרסם ציטוט שיוחס בעבר לאדולף היטלר ואף תמך בדבריו של לואיס פרחאן, מנהיג ארגון אומת האסלאם, תנועה דתית, חברתית ופוליטית של אפרו-אמריקנים בארצות הברית שהאשים את היהודים בשליטה בממשלת ארה"ב בצורה מניפולטיבית ובשליטה בגורמי הכח העולמיים.

ג'קסון הציג ציטוט של הצורר הנאצי אדולף היטלר שאמר: "היהודים יסחטו את אמריקה, התוכנית שלהם לשליטה עולמית לא תעבוד אם הכושים יידעו מי הם היו". לאחר שספג ביקורות קשות, ג'קסון בן ה-33 ניסה להבהיר את דבריו אתמול (שני), העלה מחדש תמונה של הציטוט וכתב: "כל מי שמרגיש שיש לי שנאה כלפי הקהילה היהודית נכנס לתפקיד שלי בצורה לא נכונה, אין לי שום שנאה בלב לאף אחד, אני בעד שוויון".

יחד עם זאת, גקסון פרסם בעבר פוסטים אנטישמיים נוספים, כאשר אחד מהם היה כשהעלה תמונה של לואיס פרחאן נואם בזמן שקרא ליהודים 'טרמיטים' וג'קסון כתב: "האיש הזה חזק, אני מקווה שלכולם יש הזדמנות לצפות בו, אל תסתנוורו, דעו מה קורה".

 נשיא איגלס לשעבר, ג'ו באנר, היה בין אלה שגינו את ג'קסון וכתב: "אם שחקן לבן היה אומר משהו מקומם על אפרו אמריקאים כמו מה שדשון אמר על יהודים הלילה, במינימום זה היה מוביל להזמנה שלו לשיחה אזהרה". 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר