פרום: "המטרה העיקרית שלי נשארה להחלים"

לקראת עונת האופניים שבפתח, ישראל סטארט אפ ניישן ערכה מסיבת עיתונאים חגיגית בה הוצג באופן רשמי הרוכב הבכיר שהוחתם לפני מספר חודשים • פרום הוסיף: "יהיו קבוצות חזקות בפלוטון גם השנה" • אדאמס: "המטרה היא לקדם את המדינה ולשווק אותה"

צילום: נועה ארנון // פרום ואדאמס באימונים לקראת שנת 2021

קבוצת הרכיבה ישראל סטארט אפ ניישן ערכה היום את מסיבת העיתונאים הרשמית לפתיחת העונה השנייה שלה בדרג הוורלד טור כשפסגת האירוע היתה הצגתו של כריס פרום במדיה.

פרום, 35, לא נחת בארץ עקב מגבלות הקורונה ואת הצגתו נאלצו לעשות מרחוק – כמו כל דבר היום – כשהוא במחנה אימונים בלוס אנג'לס, שאר הקבוצה יחד עם הצוות המקצועי נמצא במחנה אימונים בספרד וקהל היעד מפוזר בכל העולם. החתמתו של פרום על חוזה של 5 מיליון יורו לעונה – שנתיים אחרי שזכה בג'ירו ד'איטליה ושלוש שנים אחרי הזכייה הרביעית שלו בטור דה פראנס – זכתה להתעניינות חסרת תקדים בעולם האופניים.

"המטרה העיקרית שלי נשארה להחלים, הכל תלוי בזה. בשנה שעברה הגעתי קרוב לאן שרציתי וידעתי איזה חולשות נשארו לי לחזק. באופן טבעי יהיו קבוצות חזקות בפלוטון גם השנה, זוכה הטור דה פראנס האחרון לא הגיע מקבוצה גדולה במיוחד אבל הוא הציג יכולות גדולות".  

הדבר החשוב ביותר עבורי הוא להביא את עצמי לרמת הכושר לפני הפציעה", אמר אתמול פרום, "אחד המפתחות היה להיכנס להליך של שיקום ולהשלים אותו כמו שצריך. היתה לי הזדמנות להשתקם במעבדת פציעות ספורט של רדבול". על הלו"ז שמחכה לו אמר פרום: "יש לנו תוכנית כללית לתוכנית המרוצים של עונה, אבל עדיין לא ברור איך זה ייראה בפועל בגלל הקורונה".

פרום באימונים // צילום: אורן בן חקון
פרום באימונים // צילום: אורן בן חקון

"לצערי המחנה לא נערך השנה בישראל ונאלצנו לערוך אותו באירופה", אמר הבעלים סילבן אדמס, "זה לא אידיאלי, אנחנו מעדיפים שהם יבקרו בארץ. כשהעניינים יפתחו בישראל, נערוך מחנה לרוכבים החדשים שלנו שעדיין לא ביקרו בארץ".

על העונה הקרובה אמר אדמס: "הקבוצה שלנו היא פרויקט, קידום ופיתוח אופניים בישראל במטרה שימשיך להיות הספורט המתקדם המהיר ביותר בארץ ולבנות עבורם קבוצה בה יוכלו להתקדם. ארבעת הרוכבים שלנו היום הגיעו מקבוצת הפיתוח. המטרה השניה היא לקדם את המדינה ולשווק אותה. פתיחת הג'ירו בישראל היא דרך לעורר תיירות".

רון בראון, שותפו של אדמס: "אחרי שנתיים של צניעות גדולה מאוד בתור קבוצה ישראלית חדשה ומתפתחת, אחרי שאירחנו את הג'ירו ואחרי שבעונה שעברה השתתפנו בטור דה פראנס – הראנו שמדינה קטנה יכולה לקחת ענף ספורט קטן ולהפוך אותו לקטן. התפיסה של ישראל לענף האופניים השתנתה"

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר