כדוריד: רמת השרון ממשיכה לאבד גובה

מכבי ראשון לציון רשמה 20:29 על הקבוצה מהשרון, שהמשיכה לזייף מול הגדולות • הפועל ראשל"צ גברה 22:26 על הפועל אשדוד, מ.כ חולון ניצחה 28:32 את בני הרצליה • נשים: ישראל ניצחה את לוקסמבורג במוקדמות אליפות העולם

צילום: הדר ואן קולא // אשדוד מול הפועל ראשל"צ. הראשונים ניצחו

קבוצה במשבר חמור. כך ניתן להגדיר את א.ס רמת השרון שבשלושה משחקי עונה עבורה, מול הפועל ראשון לציון, הפועל אשדוד ומכבי ראשון לציון היא כבשה 65 שערים במצטבר בלבד - והשיגה נקודה אחת בלבד. חמור מכך, נראה כי מאמני היריבות למדו כיצד לנטרל התקפית את הקבוצה, ואסף לוי עדיין מתקשה למצוא פתרונות.

וכעת, מחזור אחד לסיום – הפועל ראשון לציון יודעת שניצחון בדרבי במחזור האחרון בבית העליון יבטיח את יתרון הביתיות. מנגד, מכבי ראשון לציון יודעת כי הפסד בדרבי עלול להוביל לסיום הליגה הסדירה במקום הרביעי – ולמפגש מול הפועל בחצי גמר הפלייאוף. בפעם האחרונה שבה התרחשה סיטואציה כזו, בעונת 2017/18, הפועל זכתה בדאבל.

ובכל זאת, לג'ו מתתיה יש את כל הסיבות להיות אופטימי. קבוצתו  סיפקה ביום שישי את הופעתה הטובה ביותר העונה ב-29:20 מול א.ס רמת השרון. ניב פישלוביץ היה פשוט נפלא עם 50% עצירות (16/32) וההתקפה היתה יעילה מאוד. כבר בפתיחת המשחק היה ניתן להבין "לאן הרוח נושבת במשחק זה. פישלוביץ סיים את המחצית הראשון עם 65% עצירות, בעת שרמת השרון איבדה את מילאן פבלוביץ' בעקבות פציעה. לאורך כל המשחק מכבי היתה טובה בהרבה, ולהכנת המשחק של מתתיה לא היתה מענה מצד לוי שבחר להתלונן בפני השופטים.

זו אותה הטעות של לוי שהתרחשה גם במשחק הנבחרת מול ליטא שהסתיים בהפסד. במקום לשדר לשחקניו אמונה בעצמם, שהרי הם הוליכו את הליגה הסדירה לאורך רוב שלביה, הוא לא הפסיק להתלונן לשופטים ירון בן דן ואסף פארן שהם בטח ובטח לא הסיבה לתבוסה הקשה שקבוצתו ספגה. אדרבא, באחד מפסקי הזמן – במקום לקרוא לשחקניו לספסל, הוא ניגש לשופטים, ובאותה הדרך נקט לאחר הסיום. אם כך, אין זה פלא שסטפן טרזיץ' שרמה"ש "הימרה" עליו בתחילת העונה והיה נראה חלש להפליא – הצטרף בסיום לתלונות לשופטים. למעשה, מה ניתן לצפות משחקנים שזה מה שהיו"ר והמאמן שלהם משדרים להם?

מי שהשכילה לנצל את המשחק הרע של רמת השרון (שלושה משחקים רעים ברציפות זה כבר לא מקרי) היא הפועל ראשון לציון שהציגה משחק חוץ נפלא באשדוד – וגברה על הפועל המקומית 26:22, לאחר שהשביתה את ההתקפה המקומית על שבעה שערים בלבד במחצית הראשונה. תקופה רעה מאוד לצוות המקצועי של נבחרת ישראל, אולג בוטנקו ואסף לוי, הן במשחק הנבחרת שבו ישראל היתה צריכה לנצח, והן בקבוצותיהם.

במשחק נוסף בבית העליון, מ.כ חולון ניצחה 28:32 את בני הרצליה. שתי הקבוצות ייפגשו שוב בסיבוב הראשון בגביע המדינה ביום שני. בה בעת, בבית התחתון נראה כי כבר יש קבוצה שנמצאת כבר רגל וחצי בליגה הלאומית. זו סוגרת הטבלה עירוני רחובות שהפסידה 34:30 למכבי דימונה שעלתה על חשבון מ.כ באר שבע אל מעל הקו האדום.

באר שבע אמנם נתנה "פייט" להפועל קריית אונו, ואת המחצית הראשונה סיימה בפיגור 14:10, אולם שחקניו של גלעד מאור עלו למחצית השנייה עם התאמות ראויות – בדרך ל-34:23 בסיום. בעקבות מבנה הליגה בצל הקורונה, במחזור הבא מ.כ באר שבע לא תשחק – בעת שבה מכבי דימונה תארח את א.כ נס ציונה, ואילו מכבי תל אביב תצא למשחק חוץ מול עירוני רחובות.

אם דימונה ומכבי תל אביב ינצחו אז בראש ובראשונה רחובות תרד רשמית, אולם מעבר לכך – באר שבע תהיה רגל וחצי בליגת המשנה, שהרי המרחק בינה לבין חוף המבטחים יצמח לשלוש נקודות, כאשר נותרו ארבע נקודות בקופה. במשחק נוסף בבית התחתון, מכבי קריית מוצקין ניצחה 30:33 את א.כ נס ציונה במאבק חשוב על שני הכרטיסים מהבית התחתון לפלייאוף.

ביום שני יתקיים הסיבוב הראשון של גביע המדינה, שבו לא ישתתפו הפועל ראשון לציון, א.ס רמת השרון והפועל אשדוד שסיימו בשלושת המקומות הראשונים בתום הסיבוב הראשון. מי שיצטרפו אליהן ברבע הגמר הן חמשת המנצחות במשחקי הסיבוב הראשון שיתקיימו ביום שני: מ.כ באר שבע – הפועל קריית אונו (19:30); א.כ נס ציונה - מכבי דימונה (20:00); מכבי ראשון לציון - עירוני רחובות (20:15); מכבי תל אביב – מכבי קריית מוצקין (20:30); מ.כ חולון – בני הרצליה (20:30).

בתוך כך, נבחרת הנשים פתחה אמש (שישי) את טורניר מוקדמות אליפות העולם בלוקסמבורג בניצחון 18:22 על הנבחרת המארחת, רגע לפני שתתמודד כבר היום מול נבחרת סלובקיה ומחר במשחק השלישי והמכריע מול אוקראינה (סלובקיה ניצחה את אוקראינה במשחק שפתח את הטורניר 28:31).

הנבחרת בהדרכתם של ראובן יוספולסקי וג'וני אולייניק שלטה בקצב מהפתיחה והוליכה 6:11 בהפסקת המחצית. המארחת צימקה בהמשך, אבל הנבחרת לא שמטה את היתרון והשיגה ניצחון ראשון. כבשו לנבחרת ישראל - שיר וקרט 6, עמית איזק ומור שאול 5 כל אחת, קים לוי 3, נלי אמינוב 2 ושיר גבזה 1. דניאל בורונובסקי בלטה בשער, כשאיזק היתה המצטיינת בישראל. "ניצחנו וזה הכי חשוב. הבנות נתנו את הנשמה, ואני מאוד גאה בהן. מחר סיפור אחרי לגמרי נגד סלובקיה. נישן טוב ונתכונן", סיכם יוספולסקי.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר