שערוריית המדליות המתקלפות מפריז: זינוק בבקשות ההחלפה

לא פחות מ-220 מדליסטים אולימפיים מהמשחקים האחרונים התלוננו על המדליות הפגומות • החברה שאחראית לייצרן הבטיחה להם חדשות, שיהיו עמידות יותר

תצוגה של המדליות האולימפיות. צילום: רויטרס

חברת המטבעות הצרפתית, האחראית על ייצור המדליות למשחקים האולימפיים והפראלימפיים בפריז בקיץ האחרון, הודיעה כי קיבלה עד כה 220 בקשות מספורטאים להחלפת מדליות שבהן זכו לפני שישה חודשים בלבד. מספר זה מהווה 4% מכלל המדליות שחולקו – וכפול מהדיווח הקודם.

במטרה למנוע תלונות נוספות, החברה הודיעה כי המדליות החדשות יהיו זהות למקוריות, אך יצופו בציפוי מגן כדי להבטיח את עמידותן. "החברה כבר החליפה חלק מהמדליות וממשיכה בתהליך ההחלפה בהתאם לבקשות הספורטאים", נמסר בהצהרה רשמית. עוד צוין כי "מאז אוגוסט 2024 נעשה כל מאמץ להבטיח את החלפת המדליות הפגומות".
 
עם זאת, קיימת מחלוקת בנוגע לאופן שבו הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) וחברת המטבעות מגדירים את הבעיה, אשר השפיעה על אחד הסמלים המרכזיים של המשחקים האולימפיים. בעוד שהוועד האולימפי כינה את המדליות "פגומות" בינואר האחרון, היצרנים העדיפו להגדירן כ"פגועות".
 
המדליות החדשות יהיו עמידות יותר?, צילום: AP
 
החששות בנוגע לאיכות המדליות
 
אחד הראשונים שהביעו דאגה היה גולש הסקייטבורד האמריקני נייג'ה יוסטון, שזכה במדליית ארד ב-29 ביולי. "מדליות אולימפיות נראות נהדר כשהן חדשות, אבל אחרי שבאו במגע עם העור שלי, קצת זיעה, ונתתי לחברים שלי לענוד אותן בסוף השבוע, היה די ברור שהן לא באיכות הגבוהה שציפיתי לה. זה נראה רע".
 
גם השחיין הצרפתי יוהאן אנדוי-בראור פרסם תמונה ברשתות החברתיות, שבה נראה כי מדליית הארד שלו מהשליחים דהתה באופן משמעותי משני צדדיה. כאמור, עד כה הוגשו 220 בקשות להחלפת מדליות מתוך 5,084 שחולקו במשחקים.
 
המדליה החלודה של קלמן סקי, צילום: צילום מסך, אינסטגרם
 
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
המדליות עוצבו על ידי מותג התכשיטים והשעונים הצרפתי שומה (Chaumet) וכוללות שברים מהברזל המקורי של מגדל אייפל, אשר הוסרו במהלך שיפוצים במאה ה-20. על פי דיווח של כלי תקשורת צרפתי, תהליך הייצור של המדליות שונה ברגע האחרון בעקבות תקנות חדשות שאסרו על שימוש ברכיב מרכזי בלכה שתוכננה במקור – מה שהוביל לפתרון חלופי מאולתר בחופזה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר