מרתיח: הקבוצה הישראלית שהוחרמה מטורניר בגרמניה

אקדמיית הבייסבול הישראלית לא הורשתה להתארח בטורניר בשטוטגארט • טענת המארגנים: חשש מה"מצב הפוליטי" ו"גורמים בעייתיים" שיתקפו קבוצות ישראליות • אכזבה גדולה בישראל: "תקדים מסוכן"

אוהדים שרים את ההמנון בניצחון של הטניסאי הפראלימפי גיא ששון באליפות אוסטרליה / ללא קרדיט

שוב זה קורה. קבוצת בייסבול ישראלית נותרה מחוץ לטורניר בינלאומי יוקרתי בגרמניה, בעקבות חששות ביטחוניים ופוליטיים. האגודה הישראלית לבייסבול הביעה אכזבה עמוקה מהחלטת מועדון הבייסבול של שטוטגארט לדחות את בקשת אקדמיית הבייסבול הישראלית להשתתפות בטורניר השנתי PONY U19 בעיר הגרמנית.

האקדמיה הישראלית לבייסבול מחזיקה בהיסטוריה מכובדת של השתתפות בטורנירי זה ואף זכתה בו בשנת 2023, מה שאפשר לה להתחרות באליפות העולם PONY Palomino World Series שהתקיימה בטקסס. ביטול השתתפותה השנה מהווה תפנית חסרת תקדים המעוררת דאגה רבה, שכן ההחלטה נראית כמונעת משיקולים פוליטיים.

במכתב שנשלח על ידי יו"ר הטורניר, אנדרה פינק, צוינו "המצב הפוליטי" והחשש מפני "גורמים בעייתיים שיתקפו קבוצות ישראליות" כסיבות להדרה. למרות שהבהיר כי "על המגרש אין שום בעיה", הוא הביע דאגה מהתרחשויות אפשריות מחוץ למגרש.

קבוצת האקדמיה לבייסבול, צילום: איגוד הבייסבול

"אנחנו המומים מאוד מההחלטה הבלתי צודקת וחסרת הספורטיביות הזו, וכואבים אותה עמוקות", אמר ד"ר ג'ורדי אלטר, נשיא האגודה הישראלית לבייסבול. "האקדמיה הישראלית לבייסבול מייצגת ערכים של ספורטיביות וכבוד הדדי, המהווים חלק בלתי נפרד מתחרויות בינלאומיות. למנוע מהספורטאים הצעירים הללו את ההזדמנות להתחרות בשל תרחישים היפותטיים הוא מעשה לא הוגן ולא מקובל.

האגודה הישראלית לבייסבול דוחה את הרעיון כי קבוצות ישראליות אינן יכולות להשתתף בבטחה באירועים בינלאומיים. החלטה זו מציבה תקדים מסוכן, שעלול להשפיע לרעה על שילובן של קבוצות מישראל וממדינות נוספות בתחרויות ספורט בעתיד".

"לספורט יש כוח ייחודי לקרב בין אנשים", אמר איאן קינסלר, מאמן נבחרת ישראל בגביע העולם. "שיחקתי במסגרת PONY כשגדלתי ואני מאוכזב לשמוע על הרחקת ישראל מהטורניר הזה. אני מקווה ש-PONY תשנה את עמדתה".

למי שהסיפור הזה נשמע מוכר, רק לאחרונה אוסטרליה סירבה לארח את אליפות העולם בהוקי בהשתתפות ישראל מסיבה דומה, מה שבסופו של דבר הוביל להעברת הטורניר ליעד אחר. מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" לא מעט ספורטאים וקבוצות ישראליות נתקלו באירועים דומים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
קבוצת האקדמיה לבייסבול, צילום: איגוד הבייסבול
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר