הקיצוץ המסתמן בתקציב משרד הספורט והפגיעה הקשה שתגיע בעקבותיו, גורמת לסערה גדולה בעולם הספורט, כאשר נראה שהכנס חירום שנערך היום (ראשון) באצטדיון רמת גן הוא רק יריית הפתיחה.
מי שהגיע למקום לפגישה אישית עם שר הספורט מיקי זוהר הוא מאמן נבחרת הגברים בג'ודו אורן סמדג'ה, שיודע שהרבה מהחניכים שלו יכולים להיפגע בקמפיין הקרוב מהגזרות ולא היה יכול להישאר אדיש לעניין:
"ראינו את התוצאות במשחקים האולימפיים האחרונים עם הרבה מאוד תקציבים ומשאבים שהגיעו לספורט הישראלי בזכות ההנהגה של השר מיקי זוהר", סיפר סמדג'ה ל'ישראל היום'. "אני יודע באופן אישי על הרבה מאוד תקציבים שהוזרמו למרות מצבים בעיתיים ובסופו של דבר הצלחנו לפתור אותם עם המשרד.
"אני מאוד סומך על מיקי. כשהוא יוצא למאבק הוא יודע לנצח וגם הפעם הוא ינצח. מין הסתם כל קיצוץ קטן עכשיו, במיוחד לאחר האולימפיאדה, זה משהו שיכול להרוס ולחסל הרבה מאוד מהתוכניות העתידיות של הספורט הישראלי בחשיבה מתוקנת, אחרי הצלחה כזאת בפריז, צריך להגדיל את התקציב ולא לדבר על קיצוץ. עכשיו זה חשיבה מעוותת ולא נכונה".
"בג'ודו, ששם אני יודע בדיוק מה קורה, להרבה מאוד מהגילאים הצעירים התקציבים לא מגחעים, כי רוב התקציב מופנה לרמות האולימפיות לבוגרים. כמעט שום דבר לא נשאר לג'וניור ולדור העתיד".
"קודם כל זה בידיים של יו"ר האיגוד משה פונטי, הוא צריך לעשות את הבחירות שלו. אני חושב שעצם המחשבה שזה יכול לקרות, זו קטסטרופה. אם צריך ניכנס למאבק ונסביר את הדברים ברמה מקצועית מה ההשלכות של הדבר הזה. אני מאמין שההחלטה הזאת לא תעבור ולא נצטרך להגיע למצב הזה".
"הדוגמא הכי טובה זה הג'ודו. מה שקרה לנו באולימפיאדה. כמות המדליות, עם כמות המשאבים והכספים. אותם ספורטאים שזכו במדליות, אני זוכר אותם בתחילת הדרך במאבקים שלהם בגילאי הג'וניור כשקיבלו את המשאבים, עמדו על הפודיום גם בגילאים הצעירים וזה משהו שצריך להסביר ברמה נכונה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו