אמירה שנויה במחלוקת. 8 הטניסאיות הטובות בעולם יוציאו היום (שבת) לדרך את טורניר סוף השנה המסורתי של סבב הנשים שנערך לראשונה אי פעם בריאד, בירת סעודיה. כידוע, המדינה המוסלמית ידועה בהפרה בוטה של זכויות נשים אך כנראה שלאלו שמשחקות על אדמתה, זה קצת פחות מפריע.
המדורגת 1 בעולם ארינה סאבלנקה אמרה במסיבת העיתונאים לקראת פתיחת הטורניר: "אין לי בעיה לשחק כאן, חשוב לקחת את הטניס לכל המקומות האפשריים על פני כדור הארץ ולהעניק השראה לצעירים. עושים מאמץ גדול בסעודיה לקדם טניס נשים ולשפר את חיי הנשים".
מבחינה מקצועית, הבלארוסית תילחם על מקומה בפסגת הדירוג עם איגה שוויונטק הפולנייה, אותה הדיחה משם לאחרונה. אם תנצח את שלושת משחקיה הראשונים בטורניר סבאלנקה תבטיח שלראשונה בקריירה תסיים שנה כמדורגת הבכירה. אם לא, השתיים ימשיכו להיאבק ביניהן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוThere’s only one Diriyah ✨
— wta (@WTA) November 1, 2024
There will be only one singles champ 🏆#WTAFinalsRiyadh pic.twitter.com/njWzh6HGkZ