דרמטי וקורע לב. המשחקים הפראלימפיים בפריז 2024 שינעלו הערב (ראשון), סיפקו לא מעט סיפורים מרגשים כמו תמיד, אך היום הגיע אחד דווקא מהצד השני והעצוב.
אלנה קונגוסט הספרדייה חצתה את קו הסיום של תחרות המרתון המפרכת במקום השלישי יחד עם המלווה שלה מיה קרול, שדידה לאורך סיום הריצה בגלל שסבל מהתכווצויות שרירים חזקות ברגליו.
השניים כבר חגגו את הזכייה במדליית הארד, אלא שאז הגיעה הבשורה המרה: מעט לפני קו הסיום, קרול לא הצליח להחזיק מעמד והחבל המקשר ביניהם התנתק. קונגוסט מיד לקחה את החבל חזרה, אך החוקים הנוקשים קבעו כי השניים נפסלו אוטומטית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו🔴 OFICIAL
— Teledeporte (@teledeporte) September 8, 2024
El Comité Paralímpico Español (@Paralimpicos) anuncia que Elena Congost y su guia Mia Carol han sido descalificados por soltar la cuerda en los últimos metros de la maratón T12.
Para nosotros, París 2024 siempre tendrá 41 medallas.#ParísRTVE8s #París2024 pic.twitter.com/bSbjhpyfQS