החודש האחרון של מונדו דופלנטיס הפך אותו מספורטאי אדיר לאגדה שהייתה באמת. במשחקים האולימפיים בפריז, דופלנטיס שבר פעם נוספת את שיא העולם בקפיצה במוט וזכה במדליית הזהב, כשמספר ימים לאחר מכן עשה זאת שוב בתחרות בינלאומית בלוזאן.
הערב באירוע ראווה דופלנטיס, ו-וקרסטן ורהולם, האתלט הנורבגי המחזיק בשיא העולם בריצת 400 מטר משוכות התחרו בריצת 100 מטר והשבדי הראה שהוא פשוט תופעת טבע. לאחר שהנורבגי קבע תוצאה של 10.49 שניות ב-2017 ומונדו קבע 10.57 שניות בתיכון, שני האתלטים עלו על מסלול הריצה כדי להכריע - מי הטוב ביותר.
דופלנטיס הצליח לנצח ולעצור את השעון על 10.37 שניות, בעוד ורהולם רשם תוצאה מרשימה לא פחות עם 10.47, אך הפסיד לקופץ במוט. צפו:
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו🎥 Pole Vaulter Mondo Duplantis 🇸🇪 defeats 400m hurdler Karsten Warholm 🇳🇴 over 100m, clocking 10.37s
— World Athletics Hub (@wldathleticshub) September 4, 2024
🔥
📸 @CitiusMag @WeltklasseZH pic.twitter.com/EV6NbuiwNB