תחרויות האתלטיקה במשחקים האולימפיים בפריז מגיעות לכמה מרגעי השיא שלהן והערב (חמישי), שמות גדולים יעלו להתחרות על המסלול הסגול בניסיון לרשום את שמם בספרי ההיסטוריה של האולימפיאדה.
אחד המוקדים המרכזיים היה בגמר 200 מ' גברים, שם נואה ליילס איים לשבור את השיא האולימפי ורצה להיות האמריקני הראשון מאז קרל לואיס שזוכה בדאבל הספרינטים. בסופו של דבר, נראה שהוא הגיע לא בקו הבריאות ומי שניצל זאת הוא לטסיל טבוגו מבוטסוואנה, שקבע 19.46 שניות ולקח זהב היסטורי במקצי הספרינטים. ליילס עצמו התקשה לנשום בסיום, נזקק לטיפול רפואי ופונה בכיסא גלגלים.
רק לפני שנתיים הוא הפסיד בפוטו פיניש לבלסינג אפריפה בגמר אליפות העולם לנוער באותה ריצה, ועכשיו הוא אלוף אולימפי. אלוף העולם סיים רק במקום השלישי, כאשר קנת' בנדארק לקח את מדליית הכסף בפעם השנייה ברציפות.
מוקד נוסף יהיה בגמר 400 מ' משוכות לנשים, שם היה צפוי דו קרב בין פמקה בול ההולנדית לסידני מקלפלין האמריקנית, אבל בפועל זו הייתה הצגה של רצה אחת. מקלפלין טסה על המסלול וקבעה שיא עולם חדש, השישי שלה במספר, על 50.37 שניות, שיפור של 28 מאיות משיאה הקודם. בול סיימה במקום השלישי בלבד עם 52.15 שניות, כאשר אנה קוקרל סיימה ביניהן עם שיא אישי חדש של 51.87 שניות.
גרנט האלוואי האמריקני הגיע קרוב מאוד לשיא האולימפי וסוף סוף זכה במדליית הזהב ב-110 מ' משוכות, כשעצר את השעון על 12.99 שניות. בקפיצה לרוחק לנשים זכתה טארה דייויס-וודהול, שהייתה היחידה שעברה 7 מטרים ונישלה מהתואר את מילאיקה מיהאמבו הגרמנייה.
בנוסף, נשבר שיא אולימפי בזריקת כידון לגברים. ארשד נאדים מפקיסטן, סגן אלוף העולם, הטיל את הכידון למרחק של 92.97 מטרים וניפץ את השיא של אנדראס ת'ורקילדסן הנורבגי מבייג'ינג 2008. הוא סיים, כמובן, עם מדליית הזהב ועקף את ניראז' צ'ופרה ההודי, שסיים רק עם הכסף לשמחת העם הפקיסטני.