חולמות בגדול: הדרך של נבחרת ההתעמלות האמנותית למדליה

החבורה הנהדרת של המאמנת אייל זוסמן רוצה לתרגם את ההצלחות הגדולות מהשנים האחרונות להישג אדיר גם במשחקים האולימפיים בפריז 2024 • המדריך המלא

נבחרת ההתעמלות האמנותית. צילום: איגוד ההתעמלות

נבחרת ההתעמלות האמנותית תעלה היום (שישי, 11:00, ספורט 5) לתחרות הקבוצתית ותנסה לתרגם את ההצלחות הגדולות מהשנים האחרונות להישג אדיר גם במשחקים האולימפיים בפריז 2024.

אז מה בעצם מצפה להן בדרך למדליה הנחשקת? המדריך המלא לפניכם.

בדומה לתחרות האישית, גם בקבוצתית תחולק מדליה רק בקרב רב, כלומר שקלול הציון של שני התרגילים, אבל עוד קודם לפני שיתמודדו על שלושת המקומות על הפודיום, צריך להעפיל לשלב הגמר שיתקיים בשבת, ואליו יעלו שמונת הנבחרות שישיגו את הציונים הגבוהים ביותר מתוך 14 הנבחרות המשתתפות. הנבחרת שלנו תעלה אחרונה בכל אחד מהתרגילים בשלב המוקדמות. 

אז האם באמת יש סיכוי למדליה? מאז שנכנסה התחרות הקבוצתית לאולימפיאדה באטלנטה 1996, רק פעמיים נבחרת רוסיה לא עלתה לקבל את מדליית הזהב. זה קרה בהופעת הבכורה של הענף שבה ספרד לקחה את הבכורה ובמשחקים האחרונים בטוקיו כשידה של בולגריה היתה על העליונה.

אלא שהפעם רוסיה לא תשתתף בתחרות בעקבות החלטת הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) לא לשתף נבחרות רוסיות במשחקים בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה. כתוצאה מכך יש לא מעט מתמודדות ראויות על התואר כמו האלופה האולימפית בולגריה, איטליה, סין וכמובן גם ישראל. כן, יש לנו סיכוי טוב להגיע לגמר, ומשם השמים הם הגבול.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

לינוי אשרם ודני אבדיה בריקוד סלסה | מתוך גיא פינס, קשת

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר