שרון קנטור אמנם זכתה אתמול (שבת) במדליית הכסף בגלישות רוח, מדליה שמשקפת בדיוק את המקום השני בו סיימה במוקדמות, אך לא כל השייטות יכולות להגיד ששיוטי המדליות עשו עימן חסד. אמה ווילסון הבריטית הובילה לכל אורך שלבי המוקדמות ובפער גדול מקנטור, אך אתמול בשיוט הגמר הסתפקה במדליית הארד אחרי הישראלית והאלופה האולימפית מרטה מגטי מאיטליה.
השייטת הבריטית ניצחה בשמונה מתוך 14 שיוטי המוקדמות, והמקום הראשון הבטיח לה זכייה במדליה עם כרטיס ישיר לשיוט הגמר. עם זאת בשיוטי הגמר הניקוד מהמוקדמות מתאפס, ושינוי השיטה בגלישת הרוח עלה לה במדליית זהב. כמו כן שיוט הגמר בשבת היה הראשון של ווילסון באותו היום, בעוד קנטור ומגטי באו מוכנות יותר ישר אחרי שהעפילו מחצי הגמר. "אני עוד לא התחריתי באותו היום והן ידעו מאיפה לשוט", אמרה הבריטית, "הבנות האלה מדהימות, הזהב לא היה יכול ללכת לאדם נחמד יותר ממרטה שהיא חברה טובה. אני שמחה עבורה, אבל לא בטוחה שיכולה לעבור את זה הפורמט הזה שוב פעם".
ווילסון המשיכה לשתף בתחושות התסכול שהציפו אותה בעקבות ההסתפקות בארד: "המארגנים צריכים לחשוב על הבריאות הנפשית של אנשים, זה לא הוגן לשים אנשים בעמדה הזו כל פעם". ווילסון בת ה-25 שיתפה הסיטואציה הזו מזכירה את מה שקרה לה באליפות העולם השנה: "היה לי יתרון של 60 נקודות אז ויתרון של 30 נקודות כאן, אני לא יודעת כמה פעמים אפשר להתאושש מזה, אני חושבת שעם הענף הזה סיימתי".
מתוך 14 שיוטי המוקדמות ווילסון סיימה מחוץ לטופ 3 רק פעם אחת, ורק בשיוט מוקדמות אחד היא סיימה מאחורי מגטי שלבסוף גברה עליה בגמר. באליפות העולם המדוברת היא ניצחה בלא פחות מ-15 שיוטים מתוך 20, אך הסתפקה במדליית הכסף בעוד קנטור זכתה בזהב. גלישת הרוח הוא אחד מבין שתי תחרויות שייט בלבד שאימצו את שינוי הפורמט החדש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו"I’m done with this sport. They need to think about people’s mental health, it’s not okay to be put in that position every time."
— Indy Sport (@IndySport) August 3, 2024
A distraught Emma Wilson raged against sailing officials after winning Olympic bronze. @jtoneysbeat from Marseille 👇🔗https://t.co/5Bv5MwJtJ9