האם ישראל תכפיל את כמות המדליות במשחקים האולימפיים בפריז? הרחק מעיר הבירה, בדרום המדינה במארסיי, נבחרת השייט של ישראל יכולה לצאת היום (שישי) עם שתי מדליות נוספות וראשונות בכחול לבן בענף, מאז בייג'ינג 2008.
שני השייטים הישראלים בדגם ה־IQFoil, שרון קנטור בנשים ותום ראובני בגברים, נמצאים חזק בתמונת המדליות, לאחר שסיימו אתמול במקום השני בדירוג הכללי את שיוטי המוקדמות האחרונים.
לפי פורמט התחרות, מי שמסיים את שיוטי המוקדמות במקום הראשון הכללי עולה אוטומטית לשיוט הגמר בשישי ובכל אופן מבטיח לעצמו מדליה, מבלי לדעת באיזה צבע היא תהיה כמובן. קנטור וראובני יצטרכו כאמור להגיע לגמר דרך שיוט חצי הגמר, כאשר יפגשו את שני השייטים שיעלו מרבע הגמר.
קנטור, כאמור שנייה בדירוג הכללי, ספגה 49 נקודות שליליות, 31 יותר מהמוליכה אמה וילסון הבריטית, שהבטיחה את מקומה בשיוט הגמר. ראובני צבר 63 נקודות שליליות, 3 יותר מהמוליך במקצה הגברים, גריי מוריס, אף הוא בריטי, שמקומו בגמר הובטח.
במהלך השבוע האחרון מזג האוויר גרם ללא מעט בעיות בתחרות ושיוטים רבים נדחו, לעיתים גם באמצע, אך בסופו של דבר הצליחו להשלים את שבוע המתיש - 13 שיוטים בגברים ואחד יותר בנשים.
קנטור סיפרה לאחר סיום המוקדמות: "אני מרגישה מבורכת להיות כאן. להיות באולימפיאדה בפעם הראשונה זה מדהים. אני כבר מחכה לשיוטים המכריעים על המדליות".