16 שנה חלפו מאז הפעם האחרונה שענף השייט בישראל הצליח לעמוד על הפודיום במשחקים האולימפיים. והנה עכשיו, במשחקים בפריז, נראה כי המשלחת קרובה מאוד לעצור את הבצורת ולעשות את זה לא פעם אחת - אלא פעמיים.
יומיים לסיום התחרות, גולשי הרוח שרון קנטור בנשים ותום ראובני בגברים עשו אתמול במארסיי צעד משמעותי לעבר מקום בפודיום, לאחר שאלופת העולם הנוכחית ומי שניצחה את התחרות הקדם־אולימפית נמצאת במקום השני הכללי, ואילו חברה לנבחרת תופס את המקום השלישי.
צריך לזכור שאם אחד מהם, או אולי אפילו שניהם, יסיימו היום בתום שלב המוקדמות במקום הראשון הכללי, הם יבטיחו מדליה. השאלה שתישאר פתוחה היא באיזה צבע היא תהיה, מאחר שהמקום הראשון עולה ישירות לגמר הגדול, בעוד מקומות 4 עד 10 יתחרו ברבע הגמר ומקומות 3-2 יפתחו בחצי הגמר.
קנטור, המלווה על ידי מאמן הנבחרת שחר צוברי, אותו אחד שהיה האחרון שהשיג מדליה בשייט - את הארד במשחקים בבייג'ינג 2008 - פתחה לא טוב את התחרות כשנפסלה ביום הראשון. אלא שעד כה היא הראתה התאוששות מדהימה ונראה כי היא בדרך הנכונה למדליה.
"הרמה ממש גבוהה"
ביום האחרון נדמה ששוב שום דבר לא הלך לקנטור. היא כבר היתה בדרך הבטוחה לניצחון בשיוט השמיני שלה, שהיה במתכונת של מרתון שבו מוזנקות כולן, אך כשהיא כבר ראתה את הניצחון, השופטים החליטו לבטל אותו בגלל היעדר רוח, מה שמנע ממנה לעלות לפסגה הכללית.
אבל זה לא הוריד את רוחה של הגולשת והיא השיגה בסופו של דבר את המקומות 2, 15 ו־1, כשלחובתה 28 נקודות שליליות. "התרסקתי ביום הפתיחה והייתי בערעורים ואז נפסלתי", סיפרה קנטור על מה שעברה. "עכשיו זה כמו יום חדש. מובן שאני רוצה להיות בפסגה ולהמשיך לטפס ורק לגלוש וליהנות. זו הסיבה שאני עושה יותר טוב מיום ליום.
"כולם רוצים להיות בפסגה וכולם דוחפים ממש חזק. הרמה ממש גבוהה. יותר גבוהה מכל שאר התחרויות. אני רק מנסה להמשיך ולהיות מרוכזת. זה תמיד עד היום האחרון ואני פשוט מנסה להיות בפסגה ולהישאר שם".
מי שמובילה כמעט בבטחה היא הבריטית אמה ווילסון, שנמצאת בפסגה עם 10 נקודות שליליות, 18 פחות מהישראלית. על היריבות ביניהן סיפרה קנטור: "אני חושבת שאמה היא הכי מקצוענית שיש. היא בטופ. לפעמים אני חולפת על פניה, אבל זה די קשה. אני רק מנסה להתמקד בעצמי".
גם לראובני שלצידו על סירה המאמן, האלוף האולימפי ומדליסט הארד גל פרידמן, היה יום הפכפך, לאחר שפסל בשיוט השביעי ביחד עם עוד חמישה שייטים נוספים, אך בשאר השיוטים הוא סיים במקומות 3, 5 ו־13. בתחרות הגברים המצב הרבה יותר צמוד, כשלחובת ראובני 44 נקודות שלילות, רק 3 יותר מהמוביל גריי מוריס האוסטרלי.
בתוך כך, המשלחת הגדולה של נבחרת השייט תרצה להמשיך במומנטום, כאשר למעגל התחרויות ייכנסו שי קקון בהופעה השנייה שלה ברציפות במשחקים האולימפיים בדגם ה־ILCA6 ואיתה גם עומר ורד־וילנצ'יק הצעיר, בדגם לגברים ILCA7.