מה ראינו כאן? נובאק ג'וקוביץ' נפצע פעמיים, ירד לקבל טיפול, נפל על המגרש והיה נראה שהפעם זה ייגמר בהפסד. אלא שלמדורג 1 בעולם היו תוכניות אחרות: בתום קאמבק מטורף ורק אחרי ארבע שעות ו-39 דקות על המגרש, ניצח את פרנסיסקו סרנדולו הארגנטינאי 1:6, 7:5, 6:3, 5:7, 3:6 והעפיל לרבע גמר רולאן גארוס.
כזכור, זו לא הפעם הראשונה שבה ג'וקוביץ' נקלע למותחן בן למעלה מ-4 שעות בטורניר שבו זכה בשנה שעברה ושבר את שיא הגרנד סלאמים, כאשר גם בסיבוב הקודם זה הזמן שלקח לו לגבור על לורנצו מוסטי.
בעקבות הניצחון הזה, ג'וקוביץ' שבר את אחד השיאים הגדולים בשנים האחרונות שבו החזיק רוג'ר פדרר, והשיג את ניצחונו ה-370 בסך הכל בגרנד סלאמים בקריירה - אחד יותר מהפנומן השוויצרי.
Novak leaves another 𝒽𝒾𝓈𝓉𝑜𝓇𝒾𝒸𝒶𝓁 mark ✍️
Djokovic clinches a record-breaking 370 Grand Slam match wins.#RolandGarros pic.twitter.com/LGipnLYGSn
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 3, 2024
וזה לא השיא היחידי שבו מחזיק ג'וקוביץ' בגרנד סלאמים. מלבד כמובן מהשיא הכולל של 24 זכיות, הוא רשם גם את הכי הרבה רבעי גמר (59), הכי הרבה חצאים (48) והכי הרבה גמרים (36).